HR-APSURDI: Talijan zaključao pristup plaži, mještani i turisti na mukama, a lokalna vlast nemoćna!

On je vlasnik parcele kojom prolazi puteljak koji su mještani desetljećima koristili za pristup plaži

Do prekrasne plaže Borak u Marušićima se ne može. Stepenice koje je za javno korištenje bespravno izgradio talijanski državljanin zatvorio je grad Omiš zbog odrona.

“Situacija je nepodnošljiva, ne znam što ćemo napraviti”, kazao je Dario Milinović, zet vlasnice apartmana u Marušićima.

Postoji i drugi put, ali se nalazi na zemljištu koje je otkupio talijanski državljanin kojeg nismo zatekli tamo. No, on je postavio ograde i videonadzor pa mještani riskiraju tužbe.

Mještani s vlasnikom vode nekoliko sporova

“Moramo preskakati zidove ulaziti u probleme da nas tuži, a napravio je nešto na javnom dobru, na nečemu što je sudu odlučio da je javno”, rekao je Ivo Lendić, vlasnik apartmana u Marušićima.

Mještani s vlasnikom vode nekoliko sporova, a iako su neke i dobili, do plaže dalje stoji zid ili ograda.

“Taj put je oduvijek seoski put govorim o donjem putu između bivših vlasnika i njega u kupoprodajnom ugovoru postoji da bivši vlasnik priznaje da je uvijek koristilo selo i zbog toga gubi sudski spor”, kazao je Zvonimir Marušić, predsjednik mjesnog odbora Marušići.

Turisti već otkazuju rezervacije

Iz grada Omiša danas nema odgovora, a u međuvremenu turisti već otkazuju rezervacije.

“Ja sam morao čitavi peti mjesec otkazati, šesti mjesec mi je upitan, preko Airbnb-a i Booking-a radim znači ako mi gosti ne odgovore ja sam u velikim problemima jer moramo omogućiti drugi smještaj za cijenu koju je on platio ovdje”, kazao je Lendić.

“Ne znam što ću s poslom, ako gosti ne mogu na plažu što onda? Zato i dolaze ovdje”, rekao je Dean Johnston, vlasnik hostela u Marušićima.

Iz Županije su nam odgovorili da plažu nitko ne smije svojatati, ali da putevi do uvale Borak nisu na pomorskom dobru. Stoga je na potezu grad Omiš koji bi svima trebao omogućiti slobodan prilaz javnoj plaži.
Dragana Eterović

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari