POTOP RESTART KOALICIJE

Davor Bernardić: ‘Ne bježim od odgovornosti, spreman sam otići, ali SDP ide dalje’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Šef SDP-a čestitao je Andreju Plenkoviću i HDZ-u

Nakon gotovo 80 posto obrađenih biračkih mjesta, prema kojima HDZ kao relativni pobjednik parlamentarnih izbora osvaja 68 mandata, a Restart koalicija 43 mandata, predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je govor u stožeru Restart koalicije.

“Naravno da nije lako govoriti nakon ovakvog rezultata, ali prije svega dopustite da se večeras prije svega obratim građankama i građanima, prijatelji, dopustite da vam zahvalim, da zahvalim svima koji su danas glasali na ovim izborima. Bez obzira za koga ste glasali, napravili ste da se vaš glas čuje, preuzeli ste odgovornost. Želim zahvaliti svima koji su dali povjerenje našoj Restart koaliciji, koji su glasali za promjene. Za nas je istina bila nit vodilja.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U zadnjih 30 godina SDP je vodio Hrvatsku samo dva puta i tada smo demokratizirali društvo, počeli pregovore s EU-om i NATO paktom, digli smo plaće i mirovine za preko 50 posto, dizali standard građana, jačali institucije. Kruna je bila kad smo uveli Hrvatsku u Europsku uniju

Mi smo i dalje u borbi za sve ugnjetavane i vjerujemo u tolerantnu Hrvatsku bez diskriminacije.

Kresš Beljak, Niksa Vukas, Davor Bernardić, Silvano Hrelja, Anka Mrak Taritaš. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Naravno da je ovaj rezultat loš, ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. Sutra ćemo o tome razgovarati na Predsjedništvu. Ali SDP ide dalje, Hrvatska ide dalje”, rekao je Bernardić.

Na kraju je čestitao Andreju Plenkoviću i HDZ-u.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari