NOVI APSURDISTAN

Dekan koji je pod istragom zbog kriminala brine o imidžu fakulteta: Novcem od faksa sada plaća PR stručnjaka

Foto: RTL/Screenshot Telegram

Dekan geodetskog fakulteta koji je poznat po aferama nenamjenskog trošenja novaca iz EU fondova, sada je unajmio PR stručnjaka. U tu je svrhu potrošio 14.400 fakultetskih eura. Zbog jahte Mirakul 30 koju je fakultet nabavio europskim novcem, a onda iznajmljivao u charter, Ured europskog tužitelja provodi istragu

Almin Đapo, dekan geodetskog fakulteta, koji je pod istragom zbog kriminala u posljednjim danima svog mandata jako brine o imidžu fakulteta kojim rukovodi.

U listopadu mu ističe mandat, ali je Đapo 31.8 u ime fakulteta angažirao PR-ovca za “usluge na području odnosa s javnošću”. Za tu je svrhu izdvojio 14.400 fakultetskih eura odnosno u nekadašnjoj valuti 108.432 kune, doznaje Telegram.

Dekan je angažirao tvrtku ViBe concept te komunikacijskog stručnjaka i PR-ovca Zorana Pucarića.

Ugovor je sklopljen do 25. listopada kada Đapo više uopće neće biti dekan. U posljednjim danima mandata dekanu i njegovom fakultetu neophodne su PR usluge vrijedne više tisuća eura. O tome kakve točno PR-usluge tvrtka ViBe pruža Geodetskom fakultetu nema dostupnih informacija.

Podsjetimo, dekan Đapo i profesor Boško Pribičević s Katedre za hidrografiju u fokusu su istrage Ureda europskog javnog tužitelja zbog trošenja EU novca na Geodetskom fakultetu.

Preko EU projekata nabavljali su precizno definirane luksuzne automobile koje su, potom, djelatnici privatno vozili, kao i jahtu Mirakul 30 koja je nabavljena za navodna hidrografska istraživanja. Jahta je, prema Đapi,”napredni znanstveni laboratorij” međutim taj se napredni labaratorij potajno davao u charter.

Krajem lipnja, po nalogu europskih tužitelja, profesorskom dvojcu oduzeti su mobiteli, pretraženi uredi i domovi te izdane pouke o pravima osumnjičenika, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari