KORONA I CJEPIVO

Dekan Medicinskog fakulteta: ”Cjepiva treba hitno maknuti a protagoniste propagande privesti pravdi”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Dekan Medicinskog fakulteta u Puli dr. sc. Krešimir Pavelić održao je predavanje o cjepivu protiv koronavirusa. Istaknuo je kako je do 15. lipnja jednom dozom cijepljeno 20,8 posto svjetske populacije, a za komplikacije je rekao da se uglavnom kriju, piše Dalmatinski portal.

“Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila  223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja”, smatra dekan Pavelić. Vrijedi spomenuti Pavelićevo zapažanje – istraživanja pokazuju kako je u četiri mjeseca 2020. godine bilo više umrlih od cjepiva protiv koronavirusa nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

“To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem taži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti”, kazao je doktor Pavelić.

Isto tako, pojasnio je kako je doista teško utvrditi eventualnu korist od cijepljenja, pogotovo ako se uzmu u obzir komplikacije, nevjerodostojnost informacija, ali i upisnih dijagnoza smrti od covida.

“Istraživači su dokazali kako koronavirus izaziva jak imuni odgovor i ograničavanje kretanja oboljelih na određen broj mjeseci izaziva čuđenje jer nije znanstveno niti racionalno utemeljeno. Pozivam Stožer da izmjeni tu odluku jer znanstveni podaci pokazuju sasvim drugačije. Iako najnovija studija klinike Cleveland pokazuje da osobe koje su preboljele covid ne trebaju biti cijepljene, vidimo da se provodi kampanja kako se i oni koji su preboljeli covid trebaju cijepiti”, rekao je dekan.

Ipak, kraj predavanja ostavio je za nezaobilaznu temu – Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO)

“Nedavno je njihova djelatnica istupila javno i izjavila da ta organizacija krši vlastita pravila, da je izrazito korumpirana, da ne daje precizne izjave za javnost, dokazala je postojanje sukoba interesa kada su u pitanju preparati za cijepljenje. Mnoge znanstvenike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli”, zaključio je dr. Pavelić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari