UZURPATORI OBALE

I Slovenci vole prisvajati naše plaže! Ispred apartmana i villa u Istri okupirali čak 2 kilometra obale!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Privatne plaže kod nas izgleda da nisu nikakva iznimka. Nit je uzurpacija pomorskog dobra običaj koji vlada samo na južnom Jadranu. Ima toga i u Istri ali ondje je stvar još nakaradnija.

Uzurpatori hrvatske obale nisu čak ni Hrvati nego velika europska gospoda Slovenci ili još veća eureopska gospoda Austrijanci. Tako su ispred svojih vila, apartmana i zemljišta u okolici Umaga okupirali čak dva kilometra obale, ali ni to nije sve. Okupacija u više od 26 slika Ivana Dobrana.

Snimka s Drvenika – nesvjestan da ga se snima vlasnik objekta za najam iskalio se na nevinim kupačicama i skupo platio svoj istup. Ljutiti Dalmatinci zasuli su ga negativnim ocjenama pa njegov objekt na Googleu sad ima ocjenu 1.3. Iako ovako brutalne situacije u Istri nisu zabilježene, i ovdje ima ljudi koji kažu da su ih tjerali s plaža ili im priječili prilaz. Ovaj par iz Umaga uobičajeno se kupa na plaži jednog autokampa.

“Prije par dana čovjek je došao i rekao da se ne može koristiti ovo zemljište i ova plaža, da je to isključivo za korisnike bungalova ili hotela”, rekao je Josip Tadić, Umag.

Natpis na tabli tvrdi da je ova plaža privatna, a na njoj su rastegnute uglavnom prazne ležaljke. Ako želite ovdje staviti ručnik očekujte posjet stražara…

Više u videoprilogu RTL-a:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari