PREKO 30 TISUĆA MRTVIH

Video | Deseci ranjenih i 90 ubijenih Palestinaca na prvi dan razgovora o sporazumnom prekidu vatre

Broj poginulih Palestinaca u Pojasu Gaze premašio je 30.400 od izbijanja sukoba u listopadu prošle godine, priopćilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva kojim upravlja Hamas, javlja Reuters.

Izraelska vojska je u posljednja 24 sata ubila 90, a ranila 177 Palestinaca, čime je broj poginulih i ozlijeđenih u Palestini porastao na 30.410, odnosno 71.700, navodi se u priopćenju. Deseci Palestinaca ubijeni su u nedjelju na mjestu dostave pomoći u gradu Gazi, priopćilo je ministarstvo. Izraelske obrambene snage (IDF) javljaju da su završile dvotjednu raciju u tome gradu, ubivši više od 100 palestinskih naoružanih pripadnika. Izraelska vojska u nedjelju je također bombardirala južni grad Rafah istog dana, ubivši najmanje 16 ljudi, prema televiziji u državi Palestini. Visoko izaslanstvo Hamasa i egipatski dužnosnici u nedjelju su završili svoj prvi dan razgovora o sporazumu o prekidu vatre u Pojasu Gaze. Očekuje se nastavak razgovora, javljaju egipatski mediji. Očekuje se da će delegacija koju predvodi zamjenik šefa Hamasa u Gazi, Khalil Al-Hayya, pregovarati o primirju u nadolazećem svetom mjesecu ramazanu koji počinje sljedeći tjedan. Očekivani dogovor uključivat će razmjenu 40 izraelskih talaca za 400 palestinskih zatvorenika i povećanje kamiona pomoći u opkoljenu enklavu, rekao je, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari