POŽAR UGAŠEN

Detalji požara u Zagrebu: Požar se proširio na tri kata, četiri osobe su ozlijeđene!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i iz Centra 112 izvijestili su o požaru koji je u 11:20 sati izbio u neboderu u zagrebačkom naselju Trnsko.

Požar je izbio na 9. katu te se proširio na 10. i 11. kat, a 12. kat bio je pun dima. Iz nebodera je spašeno osam osoba, dva psa i jedna mačka. Četiri osobe su ozlijeđene, a vatrogasci su pružali pomoć i jednom psu koji se nagutao dima.

“Županijski centar 112 Zagreb je danas u 11:24 sati zaprimio dojavu o požaru na 9. katu zgrade u Trnskom

Dojavitelj je spojen na JVP Zagreb, a o požaru su obaviješteni OKC PU Zagrebačke i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Požar se s 9. kata proširio i na stanove na 10. i 11. katu, dok je 12. kat također pun dima.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Zagreb (koji je angažirao i DVD-e Hrašće, Šestine i Kustošija), s 31 vatrogascem i 11 vozila. Iz požara je spašeno 8 osoba (od kojih su 4 zadobile lakše ozljede, jedna osoba je prevezena u KB Zagreb, dok se za jednu osobu procjenjuje treba li hospitalizaciju), 2 psa i mačka. Požar je lokaliziran. U tijeku je odimljavanje i sanacija požarišta”, izvijestili su iz Centra 112 nešto poslije 14 sati.

“Osim JVP Zagreb na mjestu događaja je policija, predstavnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i voditelj Županijskog centra 112 Zagreb. Na zahtjev policije voditelj ŽC 112 Zagreb osigurao je pitku vodu putem Ravnateljstva civilne zaštite”, dodali su iz Centra 112.

Uzrok požara bit će poznat nakon očevida

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11:20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20, izvijestili su iz gradskog Ureda.

“Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba  i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj. Na terenu se osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida”, stoji u njihovom priopćenju, prenosi Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari