RACIJA NA TREŠNJEVCI

Detalji racije u restoranu; Okupila se ekipa iz poslovnih krugova već poznata policiji!

Foto: PU Zagrebačka

Zagrebačka policija, inspektorat i Ravnateljstvo civilne zaštite proveli su u četvrtak raciju u restoranu na Trešnjevci u kojem su zatečene 34 osobe, od kojih njih osam nije nosilo zaštitne maske, dok je direktor restorana priveden zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti. 

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, okupljena ekipa je iz poslovnih krugova, a neki od njih su punili crnu kroniku u novinskim člancima zbog svojih postupaka s druge strane zakona. Naime, navodno ih je vlasnik pozvao u svoj restoran kako bi se podružili te kako hrana ne bih propala jer, kako svi znamo, zbog epidemioloških razloga, restorani kao i svi ostali ugostiteljski objekti, ne rade, prenose Vijesti.hr

“Mogu samo potvrditi događaj. Moj branjenik negira odgovornost jer se i tvrtka i on kao direktor pridržavaju u cijelosti preporuka stožera civilne zaštite. I radilo se o privatnom okupljanju koje s poslovanjem tvrtke i restorana nema nikakvu poveznicu”, rekao je odvjetnik uhićenog ugostitelja Milko Križanović za Jutarnji list, međutim nije htio otkriti koji gosti su bili na druženju.

“O imenima gostiju ne mogu govoriti jer se ne radi o osobama koje su u restoran došle kao gosti već kao uzvanici na privatnu zabavu pojedinca koja je organizirana mimo poslovanja tvrtke odnosno ugostiteljskog objekta i bila je bez ekonomske osnove”, rekao je Križanović.

Službenici Državnog inspektorata radi kršenja zakona, članka 9-A zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, izdali usmeno rješenje o zabrani rada.

“Dio prostora gdje se obavljala nedozvoljena djelatnost usluživanja jela i pića je zapečaćen na minimalno mjesec dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorne osobe. Nakon provedene racije, 32-godišnji je direktor kao odgovorna osoba ugostiteljskog objekta priveden u službene prostorije PU zagrebačke na istraživanje nakon čega će biti predan pritvorskom nadzorniku”, kažu iz zagrebačke policije čiji su djelatnici cijelu akciju snimili te medijima ustupili snimku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari