GLAZBENIK ZA GLAZBENIKE

BIH VIRTUOZ Svjetski prvak u sviranju harmonike zaradu će donirati za obnovu glazbene škole u Sisku!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Semir Hasić Sammy je bosanskohercegovački virtuoz na harmonici, koji trenutno živi i radi u Zagrebu

Svjetski prvak u sviranju harmonike prof.dr. Semir Hasić Sammy odlučio je pomoći u obnovi Glazbene škole “Frana Lhotke” u Sisku koja je poprilično stradala nakon potresa koji je krajem prošle godine pogodio Banovinu, pišu Vijesti.hr

Prizori učenika koji sviraju ispred svoje porušene škole obišli su Hrvatsku, a očito je da nisu ostavile ravnodušnima ni afirmirane glazbenike poput Husića koji su pritekli u pomoć mladim zaljubljenicima u glazbu.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Sve naknade koje HDS ZAMP u 2021. godini prikupi u Hasićevo ime, uključujući i naknadu za osnove privatnog kopiranja njegove kompozicije “Rapsodija za Srebrenicu”, Semir će donirati za obnovu glazbene škole kroz akciju “Playlista za glazbenu školu Sisak”.

Semir Hasić Sammy je bosanskohercegovački virtuoz na harmonici, koji trenutno živi i radi u Zagrebu.

Rođen je u Zenici, a sa šest godina počeo se baviti sviranjem harmonike. Podučavao ga je dvostruki svjetski prvak Janez Govednik. Kruna njegove dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine u Italiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari