'BIO JE POTPUNO ZDRAV...'

Video | Detalji tragične smrti vojnika kojem je pozlilo nakon trčanja: ‘Reanimiran je sat vremena’

‘Ne možemo u ovom trenutku govoriti o uzroku smrti jer je tijelo na sudskoj medicini i nismo dobili nalaz, ali po kliničkoj slici je ukazalo na akutni infarkt miokarda ili tromboemboliju, emboliju pluća ili disekciju aorte’, kazao je general bojnik Boris Zdilar

General bojnik Boris Zdilar, pomoćnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo iznio je detalje o tragičnoj smrti pripadnika Oružanih snaga. Podsjetimo, jučer je MORH priopćio da je pripadnik Zapovjedništva za kibernetički prostor Oružanih snaga RH preminuo u ambulanti vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” nakon što mu je pozlilo poslije rekreativnog trčanja.

Zdilar je izrazio sućut obitelji preminulog vojnika u ime Hrvatske vojske i ministarstva obrane.

‘Nemamo spoznaje da se žalio na probleme’

“To je veliki gubitak za sustav. Jučer pred kraj radnog vremena se dogodio ovaj događaj. Naš kolega je bio na tjelovježbi. Nakon tjelovježbe se osjećao loše, pozvao je naš vojno-medicinski tim koji je došao po njega i u ambulanti mu je pozlilo. Reanimiran je sat vremena, došla je i Hitna pomoć i oni su proveli reanimaciju. Sat vremena nije bilo odgovara. Pokojni kolega pregledan je prije par mjeseci jer svako tri godine imamo periodičke preglede djelatnika i bio je potpuno zdrav. Ne možemo u ovom trenutku govoriti o uzroku smrti jer je tijelo na sudskoj medicini i nismo dobili nalaz, ali po kliničkoj slici je ukazalo na akutni infarkt miokarda ili tromboemboliju, emboliju pluća ili disekciju aorte. Zasad ne možemo više reći”, kazao je Zdilar. Dodao je da nemaju spoznaje da se žalio na probleme, imao je 43 godine i u pitanju je bilo rekreativno trčanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari