DVD SAN MARINO

Pogledajte video spašavanja: Pas Roki zaglavio u stijeni kod Novog, vatrogasci-heroji ga spašavali devet sati!

Foto: DVD San Marino

Lovni terijer Roki upao je u vrtaču iz koje se nije mogao izvući. Nakon dva dana bezuspješnih pokušaja da ga izvuku, lovci su pozvali u pomoć heroja iz DVD-a Novi Vinodolski

Roki je njemački lovni terijer, ima 14 godina i jednog je dana, kao i često puta do tada, bio u lovu. No, taj će mu lov, jedan čagalj  te vatrogasci DVD-a Novi Vinodolski ostati zauvijek u sjećanju.

Roki je na području Lovačkog društva „Košutnjak“ Novi Vinodolski, na predjelu zvanom Vranje trčao za jednim čagljem.

Spretna životnja skočila je u vrtaču i onda pobjegla kroz rupu u svojoj jazbini. No, Roki je veći od čaglja i kad se našao u vrtači, izlaza nije bilo. Problem su stijene u kojima se nalazi vrtača, nepristupačan teren te nemogućnost da ga se jednostavno izvuče.

Foto: DVD San Marino

Vatrogasci probijali stijenu

Dva su dana trajali pokušaji da se Rokija izvuče, u dnu je prema vrtači produbljena rupa no kamen je priječio pristup do Rokija. I onda su u pomoć pozvani vatrogasci.

Petorica članova DVD-a Novi Vinodolski na čelu sa zapovjednikom Borisom Rečanom shvatila su da je jedina mogućnost probiti stijenu i napraviti rupu kroz koju će se Roki sam izvući. I krenuli su probijati stijenu u dužini od 3 i pol metra, a nisu stali dok nisu iskopali rupu od dvadesetak centimetara širine. Roki je doslovno puzao kroz nju ta tri i pol metra i na kraju se, uz puno bodrenja, uspio izvući!

Vatrogasci su još jednom pokazali da za njih nema nepremostivih prepreka, a Roki je pokazao da i s 14 godina može puzati kao štene i da je njegova ljubav prema životu i dalje ogromna, piše volimpse.com.

Bravo za novljanske vatrogasce i bravo za Rokija!

Foto: DVD San Marino
Foto: DVD San Marino

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari