I JUTROS GUŽVE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA

Pljušte reakcije zbog čekanja na granicama, Srbi bijesni: ‘Hrvati misle da su bogovi jer su ušli u Schengen’

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon velikih gužvi i višesatnih čekanja na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, jutros je situacija bolja, ali i dalje je pojačan ulazak osobnih vozila u Hrvatsku

Pojačan je ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) . Reporteri N1 razgovarali su na graničnom prijelazu Batrovci/Bajakovo s građanima Srbije koji su više od osam sati čekali prelazak granice. Vidno revoltirani, poručili su da se ovako nešto nikada nije dogodilo i da je to katastrofa.

‘Nije bitno koliko čekamo, već koliko ćemo još čekati’

“Znaš što je razlog – što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Schengen”, rekao je jedan od njih.

“Ne očekujem uopće da idemo naprijed, ovo nije normalno”, kazao je drugi građanin Srbije koji radi u inozemstvu i kaže da zbog gužve na granici “teško da će stići na posao”.

“Nadamo se da ćemo stići za pet sati, ali čini mi se da će biti i gore od toga”, dodao je treći.

Jedan je na pitanje novinara N1 koliko već dugo čeka u koloni za prelazak granice, odgovorio: “Nije bitno koliko čekamo, već koliko ćemo još čekati.” Drugog dana Božićnih praznika u Srbiji, na graničnom prijelazu Horgoš 1, gdje je otvoreno čak pet izlaznih traka, čekalo se oko šest sati, a zabilježene su kilometarske kolone putničkih vozila na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici du čekali duže od osam sati za ulazak u Hrvatsku, priopćila je srbijanska Uprava carina, apelirajući na granične službe u Hrvatskojda ubrzaju rad kako bi se smanjilo čekanje.

Kolnici mokri i skliski

Iz HAK-a su jutros priopćili i da su zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu brojne katamaranske, brodske i trajektne linije. Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama, pa HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

U prekidu je katamaranska linija: Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Novalja–Rab–Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak te trajektne linije: Porozina–Brestova, Lopar–Valbiska i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari