DAN NAKON KATASTROFE

DHMZ objavio gdje je izmjeren najjači udar vjetra. Grad Zagreb izdao važno upozorenje, posljedice oluje vide se i danas

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

DHMZ je prikupio prve podatke o brzini vjetra koji je tijekom velikog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije

Posljedice oluje se vide i danas

Posljedice oluje koja je jučer poharala Zagreb i veliki dio Hrvatske i danas se vide na ulicama grada. Sve službe nastavljaju raditi na raščišćavanju.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastoj tramvajskog prometa preko Trga bana Josipa Jelačića zbog oštećenja gornjeg voda. Tramvajske linije 11, 12, 13, 14 i 17 voze preusmjereno preko Glavnog kolodvora. Ostale linije prometuju uglavnom redovito.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U autobusnom prometu linija 102 (Britanski trg – Mihaljevac) vozi preko Pantovčaka, linija 130 (Črnomerec – Borčec) skraćeno do Rušiščaka, linija 146 (Jankomir – Reljkovićeva) prometuje djelomično izmijenjenom trasom u zoni Prilaza baruna Filipovića, linija 109 iz Dugava prema Črnomercu prometuje Cankarovom ulicom, linija 139 (Reljkovićeva – Jelenovac) od 6:00 u prekidu zbog stabla na kolniku, kao i linija 140 za Sljeme.

Žičara Sljeme danas neće biti u prometu zbog stabla koje je palo na gornju postaju i pregleda cijele trase.

HAK: Nakon nevremena otežano se vozi na pojedinim cestama

Nakon nevremena otežano se vozi na pojedinim cestama u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Slavonije, a željeznički promet u prekidu je na pojedinim dionicama, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama, a zbog posljedica nevremena za sav su promet zatvorene državne ceste Vinkovci-Županja (DC55) i Lipik-Trokut (DC47).

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U Gradištu kod Županje zabilježen udar vjetra od 180 km/h

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vjetra s automatske postaje DHMZ-a u Gradištu pored Županje, u srijedu između 18 i 19 sati, na tom području zabilježen udar vjetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registriran u Velikoj Gorici.

DHMZ je prikupio prve podatke o brzini vjetra koji je tijekom velikog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove u Zagrebu i okolici. Nevrijeme je odnijelo tri života, a više od stotinu osoba je ozlijeđeno, neki i teže, prenosi Net.hr.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari