'DANAS PRATITE PROGNOZE'

DHMZ objavio posebno upozorenje: ‘Zaštitite se od munja. Moguće su lokalne bujične poplave!’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom, obilna oborina, a lokalno i jače grmljavinsko nevrijeme najvjerojatniji su u Dalmaciji, osobito na jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu

Državni hidrometeorološki zavod upozorio je na platformi X građane Hrvatske da danas prate prognoze i upozorenja zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena, osobito u Dalmaciji.

Zbog grmljavinskih nevremena i munja moguća su oštećenja na imovini i drveću. “Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, navodi DHMZ.

Promjenjivo i nestabilno

U subotu na istoku Hrvatske promjenjivo i nestabilno, često s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne i pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti jače izraženi. Puhat će umjeren do jak južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 20 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C, prognozirao je Dragoslav Dragojlović za HRT..

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti kiše, pa i u obliku pljuskova. Puhat će povremeno umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u gorju većinom oblačno s pljuskovima i grmljavinom, ponegdje moguće i obilnijima. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u gorskim krajevima od 15 do 20 °C, a uz obalu između 18 i 23 °C.

U Dalmaciji promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi. Puhat će umjeren i jak, mjestimice i olujan južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18 °C, uz obalu između 20 i 22 °C, a najviša dnevna od 21 do 24 °C.

Podjednaka temperatura i na jugu Hrvatske, gdje će biti najveća vjerojatnost za jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnom kišom. Puhat će jako i olujno jugo, pri čemu će more biti valovito, ponegdje i jače valovito, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari