DIREKTOR ECA-e NAJAVIO: Hidroavioni bi trebali ponovno poletjeti krajem tjedna

Klaus Dieter Martin u današnjem priopćenju naglašava kako je njegov tim uložio veliki trud da se ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja te aviokomapnije te se ispričao putnicima

Izvršni direktor zrakoplovne tvrtke European Coastal Airlines (ECA) Klaus Dieter Martin u srijedu je najavio da će se krajem tjedna nastaviti letovi na obalnim linijama, prekinuti 13. kolovoza kad je nadležna privremeno prizemljila zrakoplove te tvrtke zbog nedostataka utvrđenih inspekcijom.

“Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani,” navodi Dieter Martin u priopćenju. Za sada su letovi zaustavljeni, kao što je, kako je naveo, “i naš AOC (Airline Operator Certificate) na čekanju.”

Izvijestio je da je njegov tim prikupio i predao traženu dokumentaciju, koju nadležna institucija sada provjerava.

Navodi i kako je njegova tvrtka angažirala “eksterni tim stručnjaka” koji će pomoći “u što bržem rješavanju novonastale situacije” te naglašava da su među njima i “oni s preko 25 godina iskustva rada” s hidroavionima Twin Otterima.

Klaus Dieter Martin u današnjem priopćenju naglašava kako je njegov tim uložio veliki trud da se “ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja” te aviokomapnije, te se ispričao putnicima i naglasio da ih djelatnici ECA-e kontaktiraju radi povrata novca za rezervirana putovanja.

Zrakoplovi tvrtke European Coastal Airlines (ECA), čije je sjedište u Splitu, letovima povezuju mjesta na obali i otocima. Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo priopćila je 13. kolovoza da je temeljem inspekcije, obavljene od 10. do 12. kolovoza 2016. u tvrtki European Coastal Airlines, “zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova”.

Mediji su nedavno objavili da je ugožena sigurnost putnika zbog lošeg održavanja zrakoplova tvrtke ECA, na što je tvrtka reagirala tvrdnjom da se radi o lažnim informacijama bivših zaposlenika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari