BORBA S KORONAVIRUSOM

Direktor Pfizera: ”Vjerojatno će biti potrebna i treća doza; Moguće je i godišnje cijepljenje!”

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Izvršni direktor Pfizera, Albert Bourla, izjavio je da će “vjerojatno” trebati dodatna, treća, doza cjepiva protiv Covida-19 u roku od 12 mjeseci nakon potpunog cijepljenja.

Njegovi komentari objavljeni su u četvrtak, ali su snimljeni 1. travnja. Bourla je rekao da je moguće da će se ljudi trebati cijepiti protiv koronavirusa svake godine. “Vjerojatan scenarij je da će vjerojatno biti potrebna treća doza, negdje između šest i 12 mjeseci, a potom će se provoditi godišnja revakcinacija, ali sve to treba potvrditi. I opet, varijante će igrati ključnu ulogu ”, rekao je, javlja CNBC.

Podsjetimo, nakon što je Europska komisija dogovorila nabavku 10 milijuna interventnih doza cjepiva za pet najslabije procijepljenih članica EU, potpisala je i novi ugovor s farmaceutskom kompanijom Pfizer/BioNTech za nabavu cjepiva protiv koronavirusa u 2022. i 2023. godini. Cijena jedne doze bit će 19,50 eura, što je razljutilo bugarskog premijera Bojka Borisova koji je to i otkrio ovog vikenda. “Jedna doza Pfizerovog cjepiva bila je 12 eura, pa je postala 15,50 eura.

Novi ugovori kojima će se nabaviti čak 900 milijuna doza cjepiva koštat će nas 19,50 eura. Stručnjaci bi trebali osigurati bitno više sredstava u proračunu za stavke cjepiva narednih mjeseci”, rekao je bugarski premijer (HINA).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari