Direktoricu lokalnog radija optužili da je namjestila nagradnu igru, ona poručila: ‘Odje***e sitne duše’

Foto: Screenshot/Facebook

Pobjednika je također izvlačila direktorica, a navodno je izvukla majku svoga nevjenčanog supruga

Bivša direktorica biogradskog radija BnM Nikolina Kovačević našla se u središtu skandala zbog navodnog namještanja nagradne igre.

Nagradnu su igru organizirali u povodu rođendana radija koji je osnovan u srpnju 1992. godine, a ove godine trebali su proslaviti 27. godinu rada. Međutim, na inzistiranje direktorice Radija i na čuđenje zaposlenika, radio je u srpnju proslavio 30. rođendan.

Pobjednika je također izvlačila direktorica, a navodno je izvukla majku svoga nevjenčanog supruga. Skuter je pak osvojila majka pročelnice u biogradskoj Gradskoj upravi.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fportal.biograd%2Fvideos%2F361987431366601%2F&show_text=1&width=267″ width=”267″ height=”709″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true”

Pročelnica je, piše Slobodna Dalmacija, natjerala majku da vrati skuter jer Grad ima udio u tvrtki koja je vlasnik radija. No, automobil nije vraćen. To je produbilo sumnje nekih biogradskih policajaca da pokrenu istragu o navodno namještenoj igri.

Kovačević na teret stavljaju i da je iza nje ostalo 800.000 kuna minusa. Prema informacijama Zadarskog, policija sve istražuje te je već obavila i informativne razgovore. Međutim, Kovačević sve negira.

”Nagradna igra nije namještena. Pozivam sve koji znaju kako se namješta neka me obuče pa ću je namjestiti idući put. Ali kad auto bude bar pola milijuna kuna, a ne ovih 70-ak tisuća kuna. Meni je super da svi tvrde da je bilo namješteno. Ništa nije bilo namješteno”, rekla je Kovačević za Index. 

Tvrdi kako joj dobitnica nije svekrva niti je sin dobitnice njezin nevjenčan suprug.

Tvrdi da ju policija uopće nije kontaktirala, da nije dobila nikakvu obavijest te da nije bila ni na kakvim razgovorima.

“Policija je bila samo u firmi zajedno s poreznom. Ali nikakvu kaznu, poziv, ni obavijest ja službeno nisam dobila”, dodaje.

Nakon što su mediji izvijestili o skandalu u Biogradu, Kovačević se oglasila na svom Facebooku sa svojom stranom priče.

Grad Biograd neće odustati od Radija BnM. Situacija u kojoj se sada nalazi deset zaposlenih djelatnika, a koji od ljeta nisu primili plaće, bit će uskoro riješena, poručio je gradonačelnik Biograda Ivan Knez. Grad će, kako je rekao, pokriti 300.000 kuna troškova za njihove plaće i one će sve biti isplaćene.

Ivan Knez je ispričao i kako su zaposlili Kovačević. Kaže da se jedina prijavila na natječaj te da su oni htjeli promijeniti rutinu i dodati nove sadržaje, a da im je cilj bio turistička televizija.

”Trebali smo nekoga tko ima viziju razvoja medija na ovom području, a ona je to ponudila. Mi smo se kao osnivači složili da ćemo podržati njene zamisli, ali vidite i sami kako su se stvari na kraju razvile”, rekao je Knez za Zadarski. 

Knez tvrdi da je skupština upozoravala direktoricu da vođenje poslovnih knjiga prepusti tvrtki koja to radi i za grad, ali navodi da je ona našla neki drugi knjigovodstveni servis. Tvrdi i da si je, iako joj je plaća bila 10.000 kuna, Kovačević isplaćivala još 2000 kuna. Dodaje da je trenutno na radnom mjestu novinara i da joj je s tim u skladu smanjena plaća.

Inače, nakon što su mediji izvijestili o skandalu u Biogradu, Kovačević se oglasila na svom Facebooku sa svojom stranom priče.

Pod naslovom “Do sad sam šutila i čekala da se situacija sama riješi. A sad mi je dosta!!!” nabrojila je osam točaka na koje reagira, ali u njima, zanimljivo, ništa od objavljenog ne demantira:

„1. Ja nemam svekrvu
2. Nemam supruga, nikakvog osim bivšeg
3. Slavili se 30 godina frekvencije (provjerite u AEM)
4. Plaće su trebale biti riješene s isplatom godišnjih ugovora, ali su to osnivači zabranili
5. Svi računi su plaćani kad su osnivači prebacili novce.
6. Mjesečni trošak CROATE je bio 96 tisuća kuna, a samo Grad Biograd je uplaćivao mjesečno 30 tisuća. Izračunajte sami prihode
7. Izvlačenje je održano pred punom plažom i baš me zanima kako se to namješta nagradna igra. Oni koji znaju neka mi kažu, da znam za drugi put kad će biti u igri auto od bar pola milijuna kuna
8. Da, zato što je CROATA jako bogata firma i ogroman novac se sliva u nju ja sam kupila kuću.”

Objavu je zaključila porukom: ”Odje***e sitne duše i politički dupelizci”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari