USPJEH LIJEČNIKA

Djevojčica iz Rijeke sjekiricom odrezala palac: Zagrebački kirurzi su joj ga ‘vratili’ na ruku!

Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

U KBC Rijeka su roditeljima predložili da “saniraju ranu” i da djevojčica ostane bez prsta

Zahvaljujući mladim plastičnim kirurzima KBC-a Zagreb, dr. Mladenu Dudukoviću, dr. Hrvoju Kisiću i dr. Nini Fuchsu, 13-godišnjoj djevojčici iz okolice Rijeke prošlog je tjedna uspješno “vraćen” palac koji je “igrajući se sa sjekiricom” nesretno odrezala, piše Jutarnji list.

Operacija je trajala od ponoći u utorak do srijede ujutro. Zadnji konac ušiven je oko 5:30. Liječnici ne kriju zadovoljstvo jer je prst oživio. Ružičast je, a to znači da je živ i da su liječnici zadovoljni učinjenim.

Za dva ili tri mjeseca, odnosno čim zacijeli kost, počet će rehabilitacija kako bi se oporavili živci i tetive, i prst bio u punoj funkciji.

Nakon što se dogodila nesreća, roditelji su uzeli odsječeni prst i pošli u KBC Rijeka. No, tamo su im predložili da se “sanira rana”, odnosno da djevojčica ostane bez palca.

Užasnuti prijedlogom krenuli su tražiti dugu mogućnost. Sjeli su u automobil i uputili se u Zagreb. Prst su stavili u vrećicu u nadi da neće zakasniti, odnosno da će liječnici uspjeti spasiti palac.

I na sreću, tako je i bilo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari