AKCIJA HGSS-A

Djevojčica se izgubila u šumi dok je na mobilnoj aplikaciji tražila ”skriveno blago”; Srećom tu su HGSS-ovci

Photo: Ilustracija/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U petak popodne gospićki spašavatelji zaprimili su poziv od osobe s područja Pazarišta koja je prijavila nestanak djevojčice

Djevojčica se igrajući igru preko mobilne aplikacije u jutarnjim satima u petak udaljila iz mjesta boravišta kako bi pronašla „skriveno blago“ na određenim lokacijama te se pri traganju našla na terenu bez mobilnog signala, a potom je i izgubila mobitel, javlja HGSS stanica Gospić.

Potraga je bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju jer nije bilo moguće locirati djevojčicu putem mobilnog uređaja i zbog toga što nije bio poznat pravac njezinog odlaska. 14 spašavatelja s pet vozila izašlo je na teren koji su u večernjim satima pronašli neozlijeđenu djevojčicu nekoliko kilometara od kuće.

“Iako je djevojčica putem aplikacije igrala rekreacijsku igru koja podrazumijeva aktivnost na otvorenom i u prirodi, što apsolutno podržavamo, vidimo da se i u ovakvim aktivnostima kriju opasnosti”, upozoravaju iz HGSS-a, piše Net.hr

Pozlilo mu tijekom planinarenja

Idući dan u 17.30 sati, HGSS-ovci iz Gospića zaprimili su poziv od grupe planinara koji su se kretali Južnim Velebitom, Medačkom stazom prema Strugama i Vaganskom vrhu. Prilikom silaska ispod Medačkih vrata jedan od planinara zadobio je jaku vrtoglavicu, koja je izazvala povraćanje i slabost.

10 spašavatelja odmah je krenulo u akciju spašavanja kako bi čim prije osobu spustili u podnožje. U međuvremenu planinar je krenuo hodati dalje jer se osjećao malo bolje, ali mu se stanje ubrzo opet pogoršalo i više nije mogao nastaviti. HGSS-ovci su ga nakon pregleda i stabilizacije odnijeli u nosilima do podnožja. Stanje mu je do kraja transporta bilo stabilno. Planinar je otišao na pregled u Opću bolnicu u Gospić.

“Povratkom spašavatelja u bazu zaključeno je da su ovaj vikend pronašli ‘blago’ jer je blago HGSS-a svaki spašeni ljudski život”, pišu iz HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari