GDJE JE NOVAC?

Gradonačelnica Malog Lošinja prodala školu kako bi sagradili dvoranu; Nitko ne zna gdje je novac od prodaje…

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

HDZ-ova Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja, potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.

Gdje je novac?

Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Puni iznos trenutno nije na gradskom računu, piše Telegram. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. U tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine, prenose Vijesti.hr

U čudno trošenje novca od prodaje stare škole posumnjali su početkom godine gradski vijećnici. Njima je gradonačelnica rekla da se novac nalazi na gradskom računu. Kad su te sumnje dospjele u javnost za iznos od 6,5 milijuna kuna zainteresirala se i Primorsko-goranska županija (PGŽ) kao osnivač škole. No ni njima, potvrdili su za Telegram, gradonačelnica nije precizno odgovorila pa očito ni ona sama ne zna gdje je novac.

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu na osnovu ugovora iz 2003. godine. Ni županija ni gradski vijećnici nisu dobili konkretan uvid u gdje je prihod od prodaje škole.

”Nije se potrošio ni na plaće, ni na manifestacije, ni na neke druge stvari koje su nepotrebne. On je tu, o njemu se vodi računa i čekat će da riješimo urbanistički plan, da se riješi projektna dokumentacija i onda će se zajedno s tim sredstvima i ostalima koja budu na raspolaganju, ovisno o cijeni koštanja, uložiti u izgradnju školske sportske dvorane. Prihod od prodaje je tu i neka se nitko ne brine”, izjavila je Kučić u veljači.

REAGIRANJE iz Grada Mali Lošinj možete pročitati OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari