DANAS KOD INDIGA

Video | Djevojčicu napao pas i izgrizao ju po licu. Kako prepoznati opasnog psa, kako se ponašati kada im prilazite?

Savjetuje se roditeljima da nikako ne puštaju djeci da idu blizu psu, bez obzira je li na povodcu ili ne

Ivana Ivanda Rožić razgovarala je za RTL Danas.hr s Dorom Perši, osnivačicom Udruge za pse Indigo o posljednjem napadu psa na djevojčicu iz Karlovca.

Savjetuje se roditeljima da nikako ne puštaju djeci da idu blizu psu, bez obzira je li na povodcu ili ne.

Perši ističe da ne može garantirati hoće li jedan od pasa iz udruge nekog ugristi. “Rekla bih da je dobar, ali 10 je godina bio pas čuvar u jednoj firmi i njegova je osnova zadaća bila čuvati dvorište od nepoznatih ljudi”, govori.

Neki osnovni savjetu, kaže, ljudima kada prilaze psima je da ne prilaze psu ako ne pitaju prvo vlasnika. Psa treba pustiti da priđe vama, govore.

Komentirala je i snimke roditelja koji se dijele na društvenim mrežama, a koje pokazuju kako djeca svašta rade psima. Perši govori da takve videe ne može ni gledati. Tvrdi kako svakako psa ne bi smjeli jašiti jer njemu nije ugodno i neće to trpjeti. Roditelji su odgovorni za to dijete koje to ne bi smjelo raditi psima.

Opasan pas je pas koji napada bez povoda i bez razloga, rekla je pa dodala i da psi znaju odjednom promijeniti svoje ponašanje, a i to je pokazatelj opasnog psa, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari