ODOBRILI NEOPHODNE LIJEKOVE

Djevojka koja boluje od cistične fibroze: ”Spasili ste 150 mladih, ne mogu vam opisati kako se osjećam”

Foto: Printscreen

150 osoba u Hrvatskoj boluje od cistične fibroze, rijetke i smrtonosne bolesti koja se liječi neprekidno od postavljanja dijagnoze do kraja života, složeno, svakodnevno i dosljedno, pišu Vijesti.hr

”Kako to opisati, ne mogu od sreće disati…Što reći… ne stignem svima odgovoriti. Da, lijekovi su dobili pozitivno mišljenje Povjerenstva za lijekove. To je tek prvi korak u odluci, slijedi finalizacija odluke od strane Upravnog vijeća.

VIDEO DANA:

Od srca hvala SVIMA. Ne mogu to opisati… ne mogu opisati vrtlog emocija koji osjećam, a najviše ponos. Ponosna na sve vas, ponosna na sve nas.
Vi, baš vi ste spasili 150 mladih ljudi, djece, oboljelih od cistične fibroze. Srce mi je puno”, napisala je Anja na svom Facebooku.

Povjerenstvo za lijekove HZZO-a uputit će pozitivno mišljenje za stavljanje lijekova na Osnovnu listu lijekova za primjenu tih lijekova kod bolesnika s točno određenim genskim mutacijama i ovisno o dobi za koju su lijekovi registrirani za primjenu i za koju je podnositelj prijedloga predao zahtjev za stavljanje na listu lijekova.

Anja je ujedno i tajnica Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze s kojom se očajnički borila kako bi HZZO napokon napravio upravo ono što je sada i stvarnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari