POKLON UČENICIMA

Ovo je opravdanje HDZ-ovog načelnika za sporne bilježnice: “Živimo u hrvatskoj državi”

Foto: Facebook

Bilježnice koje je učenicima za početak nastave podijelila općina Darda, u kojoj je na vlasti HDZ, danas su izazvale veliku pozornost javnosti.

Podsjetimo, osnovnoškolce u toj općini kod Osijeka na školskim klupama dočekale su bilježnice s motivom hrvatske zastave, vojnika i natpisom: “Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili, nemamo ništa s tim.”

Poklon je to od općine kojom od 2005. godine upravlja HDZ-ovac Anto Vukoje, piše Index.

VIDEO DANA:

HDZ Općine Darda prozvao ženu koja je upozorila na dizajn bilježnice

Na svom privatnom Facebook profilu prikaz bilježnice objavila je sestra jedne od učenica i pritom je kritizirala dizajn korica, na što joj se u komentarima javio HDZ Općine Darda sa svoje službene Facebook stranice i poručio joj da je to što joj se dizajn ne sviđa – njena sramota.

“Gospođo, to je vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite! Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik, onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune! Lp”, napisali su joj u komentaru.

“Poruka je da postoje razlike između naših i njihovih”

Bilježnice iz Darde danas je u razgovoru za HRT kritizirala Kristina Dobi iz Darde.

“Po meni je neprimjeren natpis na bilježnici, smatram da je jedina poruka koju su pokušali poručiti ti koji su te bilježnice poklonili da postoje razlike između naših i njihovih, ne slažem se s tim, ne sviđa mi se to”, rekla je Kristina Dobi iz Darde.

Načelnik: Živimo u hrvatskoj državi

“Općina Darda je smogla snage da u kriznim vremenima kupi bilježnice svim od 1. do 8. razreda, ne vidim tu ništa sporno, hrvatski grb, hrvatska zastava, hrvatski vojnik, živimo u hrvatskoj državi”, rekao je za HRT Anto Vukoje, HDZ-ov načelnik Darde.

Vukoje je, inače, danas cijeli dan odbio govoriti za Index, a njegov pročelnik rekao nam je da načelnik ne želi razgovarati s novinarima, dodavši kako “bilježnice smetaju samo ljevičarima”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari