NA SKIJALIŠTIMA 100.000 HRVATA

Video | Dnevni ski pass 38, pizza 11, pivo 4 eura: Evo koliko je skijanje u Sloveniji skuplje nego lani

Za Pizzu 11, za gulaš osam, a hot dog pet, toliko je potrebno izdvojiti za hranu u slovenskoj Rogli. Skijanje je, kao i sve drugo, skuplje nego ikada, ali neki tvrde da to nije puno za kvalitetu koju pruža Slovenija

Za prvi spust sezone temeljito smo se pripremali. I mi smo izabrali ovih dana najpopularniju destinaciju u Sloveniji, i Hrvatskoj najbližu. Krenuli smo polako, ništa ekstremno, jer malo je bilo zaleđeno na nekim dijelovima, ali i dalje ok. Staze na Rogli su dosta blage, to je pravo obiteljsko skijalište, gdje roditelji mogu guštati, bez da brinu da će im djeca pasti negdje sa strane u provaliju. Nema tamo provalija.

Ove su godine Slovenci uložili više od 80 milijuna eura u nove žičare, njih čak 11, od kojih je možda i najbolja baš na Rogli. Uz stazu kraj koje je lani išlo sidro, sada je tu šesterosedežnica.

I to po najmodernijim standardima, ima grijana sjedala, kao i zaštitnu kupolu za loše vrijeme. No, nakon takvih investicija i svuda prisutne inflacije – skijanje je ove zime ipak skuplje.

“Na Rogli smo cijene skijaških karata, kao i cijene smještajnih kapaciteta, u odnosu na prošlu zimsku sezonu povećali za 11 posto”, rekla nam je Barbara Soršak, izvršna direktorica tvrtke Unitur koja upravlja Roglom. Objasnila nam je da je to u skladu s ostalim slovenskim skijalištima, ali i dalje nešto manje nego što je praksa u skijaškim centrima u inozemstvu.

Inače, procjene kažu da je na slovenskim skijalištima ovog tjedna oko sto tisuća Hrvata.

“Definitivno nešto skuplje, ali još uvijek prihvatljivije nego što su austrijska ili talijanska skijališta koja su još i skuplja od prošle godine”, rekao nam je Leo iz Splita.

Antonio s Korčule kaže da je nije skupo, da je i bliže, a odgovara mu i domaćinska atmosfera. Ona očito paše nevjerojatno jakom dalmatinskom kontingentu jer nam je i Tonći iz Stobreča rekao da su cijene, za kvalitetu koju pruža Slovenija, sasvim u redu.

Pa da vam i otkrijemo što to pristupačno znači. Dnevni ski pass na Rogli ćete platiti 38 eura, dječji 25 eura. Što se hrane i pića tiče, pizza košta 11 eura, gulaš 8 eura, hot dog 5, pivo 4, a čaj 2 eura. Ali, ako ste kao kolega snimatelj i ja, ne želite puno vremena gubiti u restoranu, valja se vratiti na stazu. Iduća stanica – Austrija, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari