VELIKI USPJEH

Dobar posao u Njemačkoj: Hrvatska postaje prva ‘COVID-safe destinacija’!

Foto: Pixsell

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac započela je jučer dvodnevni radni posjet Münchenu, i to sastankom s Karlheinzom Jungbeckom, zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC čije je sjedište u bavarskom glavnom gradu.

Riječ je o najvećem takvom udruženju u Europi koje čini 22 milijuna članova i koje je jedna od najutjecajnijih europskih institucija što se tiče putovanja automobilom i kampinga.

Kako doznaje Novi list, domaćini iz ADAC-a bili su iznimno zainteresirani za hrvatski projekt Safe Stay in Croatia. ADAC je za glavnu temu svibanjskog broja njihova Reisemagazina, jednog od najpoznatijih njemačkih izdanja za putovanja, odabrao Kvarner i Istru, što je dodatna potvrda popularnosti hrvatskih destinacija među njemačkim ljubiteljima putovanja.

Suradnja će se nakon sastanka još intenzivirati.

“Drago mi je što mogu reći kako je sastanak jako dobro prošao. Naime, u ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva covid-safe destinacija.

S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi”, rekla je Brnjac nakon sastanka, prenosi Index.

Što će to točno značiti?

Brnjac objašnjava kako bi konkretiziranje suradnje uvelike pridonijelo vidljivosti Hrvatske i olakšavanju dolazaka njemačkim gostima u našu zemlju. Gost će jednostavno i brzo dobiti sve potrebne informacije, preko ADAC-ove aplikacije najboljih cestovnih ruta, informacija kako ući u Hrvatsku, do ADAC-ove aplikacije za nautički turizam s obzirom na to da je Hrvatska istaknuta i kao jedna od najtraženijih nautičkih destinacija, ali i auto i moto karte Hrvatske, kamping karte, ostale publikacije vezane uz kampove te pojačane zajedničke promocije…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari