DOBAR POSAO U NJEMAČKOJ: Traže hrvatske zanatlije za plaću do 2.500 eura mjesečno!

Foto: Ilustracija

Dobar posao u Njemačkoj, tako se može nazvati oglas za bravare. Nudi se plaća do 2.500 eura na mjesec za 35 radnih sati tjedno, ali i plaćen put do Njemačke pa čak i zdravstveno i mirovinsko

Nijemci vape za hrvatskim bravarima. Na portalima za zapošljavanje objavili su ponude koje je teško odbiti.

“Plaća je u slučaju bravara od 1.500 do 2.500 eura mjesečno. Dakle, to se odnosi na 35 radnih sati tjedno, ali idu u mogući prekovremeni koji se plaćaju do 25 posto više”, pojasnio je Nikša Demović s portala Posao.hr.

Blagdani i nedjelje plaćeni su 50 do 100 posto više, i to nije sve.

“Njemački poslodavci čak pokrivaju troškove prijevoza Hrvata do Njemačke, plaćaju im obrazovanje, tečajeve njemačkog jezika, certifikate za obavljanje posla te razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i mirovinsko osiguranje njemačkog zdravstvenog sustava”, pjasnio je Demović.

Dok su u Hrvatskoj podcijenjeni, tržišta rada samo čekaju zanatlije. Zavod za zapošljavanje izdao je preporuku za obrazovnu upisnu politiku, prema kojoj u cijeloj zemlji najviše nedostaje tesara, zidara, mesara, pekara te staklara, a od četverogodišnjih škola – to su medicinski tehničari.

Goran Latković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari