DOBAR REZULTAT Hrvatska u 2017. ostvarila značajne turističke brojke: očekivani prihod od turizma 11 milijardi kuna

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Od siječnja pa do kraja prosinca turističke 2017. godine ostvareno je 15,5 milijuna dolazaka što je povećanje od 13 posto i 102 milijuna noćenja što je povećanje od 12 posto

Povodom završetka turističke godine, ministar turizma Gari Cappelli na konferenciji za medije predstavio je ukupne rezultate turističkog prometa za prošlu godinu te očekivanja i projekte u ovoj godini, a direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić najavio je ključne projekte HTZ-a i promotivne aktivnosti za nadolazeće razdoblje.

Hrvatska je 2017. godine postigla značajn turistički rezultat i prestigla 100 milijuna noćenja koje je prema Strategiji turizma trebala ostvariti u jednoj godini tek 2020. godine.

Sustav eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, te nautičkom charteru (sustav eCrew), zabilježio je ovu broju krajem listopada, a podaci koje iznosi ministar samo su pojačali odlične brojke.

Od siječnja pa do kraja prosinca turističke 2017. godine ostvareno je 15,5 milijuna dolazaka što je povećanje od 13 posto i 102 milijuna noćenja što je povećanje od 12 posto, a očekivani prihodi od turizma su 11 milijardi eura.

Hrvatska je time potvrdila poziciju jedne od najpopularnijih turističkih destinacija koja privlači sve više gostiju tijekom svih dijelova godine.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views