Dobio otkaz, ali i sudski spor: Na račun općinskog službenika sjest će ‘malo bogatstvo’

Općina Ližnjan mora otpuštenog službenika vratiti na posao te mu isplatiti i sve troškove, odnosno isplatiti sve neisplaćene plaće, doprinose na plaću i kamate

Službenik Općine Ližnjan koji je unatrag tri godine dobio otkaz, a koji se potom i žalio na tu odluku, ima razloga za slavlje. Bt će mu isplaćeno 700 tisuća kuna, a, po svemu sudeći, bit će vraćen i na posao.

Naime, presudom Visokog upravnog suda ovih je dana potvrđena zapravo presuda Upravnog suda u Rijeci kojim je poništeno rješenje bivše načelnice Općine Ližnjan Maje Cvek datirano od 11. rujna 2015. godine o, dakle, otkazu ugovora o radu, a istovremeno tom je presudom potvrđena i odluka o obustavi upravnog postupka u kojem je doneseno navedeno rješenje.

Kako je pojašnjeno, budući da se poništavanjem rješenja istovremeno poništavaju i sve pravne posljedice tog rješenja, Općina Ližnjan će morati uspostaviti stanje kakvo je bilo prije donošenja rješenja.

Posljedica je da Općina Ližnjan sad mora otpuštenog službenika vratiti na posao te mu isplatiti i sve troškove, odnosno isplatiti sve neisplaćene plaće, doprinose na plaću, naravno kamate i sve dodatke koji proizlaze iz kolektivnog ugovora za period u kojem nije radio.

Aktualni načelnik Marko Ravnić nije želio komentirati cijeli ovaj slučaj, pa niti gotovu sudsku presudu, piše Glas Istre.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot iPress

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views