Tek napravili trake na autocestama, a gotovo sve su neispravne

Nevjerojatan niz pogrešaka te odgovore na pitanja tko je kriv i tko bi to sve mogao platiti – donosi Potraga u 19.20

Nakon što je RTL prije dva mjeseca prvi donio priču o mutnim poslovima sa signalizacijom na autocestama – Potraga je istražila slučaj i došla do nevjerojatnih saznanja.

Naime, HAC, koji ima skupocjeni stroj za izradu vibrotraka na autocestama, za taj je posao pred 16 tunela angažirao kooperanta koji je radove naplatio skuplje nego što bi stajali da su ih odradili oni sami. Još gore, nakon provedene kontrole pokazalo se da su gotovo sve linije neispravne.

https://www.facebook.com/rtlpotraga/videos/1990674797676126/

Nemaju minimalno potrebnu retrorefleksiju te su se već nekoliko tjedana nakon završetka radova na dijelovima počele raspadati, što, objašnjavaju prometni stručnjaci – može biti prilično opasno.

Zbog toga su u HAC-u od izvođača zatražili da sve odradi ispočetka.

„Po uočenim svim nedostacima napravljeno je izvješće i dalje će se svi nedostaci otklanjati o trošku izvođača“, objasnio nam je HACov glavni inženjer Marko Bujas.

No tvrtki Signalgrad koja je taj posao odradila, to ne pada na pamet. Tvrde za sve je kriv HAC koji su upozoravali na vrijeme.

„Projekti nisu bili precizni. Mijenjali su nekoliko puta. Mi smo molili investitora, budući da se ovakav tip linija radi isključivo na čisti asfalt, da se postojeće linije uklone. To nam nije odobreno“, odgovorio nam je Marko Sučić iz Signalgrada.

Nevjerojatan niz pogrešaka te odgovore na pitanja tko je kriv i tko bi to sve mogao platiti – donosi Potraga večeras u 19.20…

A ovdje možete pogledati prilog iz listopada.

Vijesti.hr
Ivica Galović/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari