REAKCIJA NA YOUTUBEU

Dobio račun za grijanje od 1,6 mil. eura! ‘Da ovo dobije 90-godišnja baka, bila bi mrtva’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Njegovu reakciju zbog računa pregledalo je više od 72.000 korisnika YouTubea

Zapanjujuća se situacija dogodila jednom muškarcu u Njemačkoj. Naime, dobio je račun za grijanje u iznosu od nevjerojatnih 1,6 milijuna eura. Svih je bijes zbog računa pokazao u videu objavljenom na YouTubeu, prenosi Fenix Magazin.

Prema “informativnom pismu o mogućim potencijalima uštede” kojeg je dobio od gradskog poduzeća Stadtwerke Norderstedt, muškarac bi za daljinsko grijanje trebao platiti 1.647.620,33 eura za procijenjenu godišnju potrošnju od 9.840.000 kilovatsati. Uz samo “mali gubitak toplinske udobnosti” mogao bi uštedjeti oko 590.400 kilovatsati energije ili 98.000 eura. Uvjeren je da je to greška.

“Da ovo dobije 90-godišnja baka, ona će se srušiti mrtva”, ogorčeno kaže muškarac.

“Zar nitko ne provjerava poštu koju šaljete?”, pita se čovjek.

Njegovu reakciju zbog računa pregledalo je više od 72.000 korisnika YouTubea.

“Za pogrešan obračun kriva je greška u sustavu”, rekao je glasnogovornik Oliver Weiß. Budući da se muškarac tek doselio u kuću, godišnja potrošnja prethodnog stanara korištena je kao osnova za procjenu potrošnje. Mjerilo za grijanje za komunalna poduzeća se iskazuju u megavat satima, dok bi potrošač dobivao brojke u kilovatsatima. Došlo je do pogreške u pretvorbi u sustavu koja je povećala ukupni iznos za faktor 1000, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari