I ZA GRAĐANE

Dobre vijesti za male i srednje poduzetnike? Ministar Habijan pojasnio što donosi novi paket mjera

RTL-ova reporterka razgovarala je s Damirom Habijanom, ministrom gospodarstva. ‘Vlada i resorno ministarstvo vodit će računa o tome da standard građana ne osjeti udar, da gospodarstvo ne osjeti udar i da govorimo o cijenama koje su kao i dosad’, poručio je ministar

Vlada će i nakon ožujka subvencionirati cijenu struje i plina. Nastavak mjera podržavaju građani i poduzetnici, no poručuju da to nije dovoljno. RTL-ova reporterka razgovarala je s Damirom Habijanom, ministrom gospodarstva Republike Hrvatske.

Što točno donosi novi paket mjera?

“Vlada i resorno ministarstvo vodit će računa o tome da standard građana ne osjeti udar, da gospodarstvo ne osjeti udar i da govorimo o cijenama koje su kao i dosad.”

Hoće li se novi paket i dalje odnositi na građane i na poduzetnike?

“Još uvijek u Vladi i Ministarstvu traju razgovori, no ono što je bitno i što može biti poruka je ‘suštinski da’.”

Bi li paket mjera mogao biti identičan kao dosad?

“Ne bih o tome. Razmatra se dio koji se odnosi na cijenu struje, cijenu plina i naftne derivate.”

Europska komisija u međuvremenu je predložila državama članicama da ukinu energetske subvencije.

“Europska komisija prati sve ovo zajedno. Sigurno je da će sve o paketima koji su trenutno na snazi, ali i onima o kojima ćemo raspravljati i koje ćemo donijeti, biti iskomunicirano s Europskom komisijom.”

U ovom trenutku to je ipak u Hrvatskoj dobro predizborno obećanje.

“Sjećam se da je takva tema i taj postulat bio postavljen i kod prethodnih izbora. Prema tome, pitanje je što bi bilo da Vlada sada, ili prije, ne vodi brigu o građanima i gospodarstvo. Onda bi vjerojatno bio argument ‘zašto ne vodite brigu?’.”

Dolaze li izbori?

“Izbori će biti u zakonskom roku, onda kada treba biti njihov raspon. Možda je malo širi, ali je sukladno ustavnim rokovima sukladno zakonu. Prema tome, oni će biti u vrijeme kada trebaju biti.”

Je li Vas uoči izbora malo preplašila ujedinjena ljevica koju smo vidjeli jučer?

“Vidjevši njihove poruke jučer, ne vidim čega bismo se trebali bojati.”

Ako slučajno uspiju s masovnim prosvjedom s prosvjedom na Trgu bana Jelačića, hoće li Vas to pokolebati i hoće li Vam pokazati poslati poruku da ljudi nisu za pokolebati?

“Pokolebati u čemu? Protiv čega su oni prosvjedovali? Nisam čuo protiv čega se oni bore i što ne valja.”

Smeta im izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

“Što se tiče izbora Ivana Turudića, on je proveden u doista transparentnom postupku, puno transparentnijim i otvorenijem nego što je, primjerice, bio postupak po starom zakonu, u vrijeme SDP-ove Vlade.”

Mislite li da ćete pred izbore zbog paketa mjera dobiti više birača?

“Ovo ne radimo zbog izbora. Ovo bi bilo predizborno da mi dosad nismo ništa napravili. Prema tome, to nije nikakav predizborni trik, samo nastavak konzistentne politike Vlade Republike Hrvatske.”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari