DOBRO JE ZNATI Promjene naziva ulica i trgova plaćaju građani – moraju mijenjati dokumente o vlastitom trošku

Iako će živjeti na istom fizičkom mjestu, stanovnici dosadašnjeg Trga maršala Tita u Zagrebu najesen će morati mijenjati dokumente zbog promjene naziva trga

Da iznenađenje bude neugodnije, građani koji živi na Trgu maršala Tita morat će sami snositi troškove promjene osobnih dokumenata, donosi tportal.

Adresu prebivališta sadržavaju osobna iskaznica, putovnica, vozačka i prometna dozvola. Sve od reda, dakle, osobni dokumenti koje većina građana posjeduje.

Nakon što zagrebačka gradska skupština izglasa preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, što je Bandić prihvatio kako bi dobio glasove petero vijećnika s liste Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, stanovnici navedenog trga morat će mijenjati svaki dokument s adresom prebivališta koji imaju.

Za punoljetne osobe cijena izdavanja nove osobne iskaznice iznosi 79,50 kuna. Nešto niža cijena je za djecu mlađu od pet godina i osobe starije od 65 godina. Jasno, trošak se znatno penje ako želite osobnu iskaznicu u roku od deset dana (195 kuna) ili po žurnom postupku koji traje tri dana (500 kuna).

Cijena putovnice je 320 kuna, a vozačke 151 kunu u redovnom postupku. Zamjena prometne dozvole plaća se 58,86 kuna. Ukupno, dakle, navedena četiri dokumenta u redovnom postupku stoje nemalih 659,36 kuna, donosi tportal.

Ista procedura vrijedi i za druge promjene naziva ulica, trgova, prolaza, prilaza i ostalih adresa stanovanja, što bi se moglo učestaliti s obzirom na političke najave političara poput Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari