VILA COSTABELLA: Premijer Plenković ljetuje u luksuznoj rezidenciji skrivenoj od očiju javnosti

Čini se kako hrvatski premijeri baš vole s obiteljima ljetovati na Kvarneru. Državna vila Costabella, smještena između Rijeke i Opatije, idućih će dana biti baza premijera Andreja Plenkovića. Dio tajni koje čuva vila doznajte u prilogu

U rezidenciju dobro skrivenu od očiju javnosti premijer Plenković doputovao je jučer.

Iza visoke ograde i gustog zelenila, na oko 5 i pol tisuća kvadrata, smješten je kompleks koji pruža maksimalan komfor. Uz jedan manji i jedan veći pomoćni objekt koji služe za smještaj povratnog osoblja i osiguranja, smješten je i glavni objekt u kojemu boravi premijer sa suprugom i djecom, a između ostalog, na raspolaganju imaju i bazen.

Da premijer sam nije rekao kako će nekoliko dana odmarati u ovoj državnoj rezidenciji, ni po čemu se ne bi dalo zaključiti da su Plenkovići unutra. Objekti se ne vide s nijedne, čak ni s morske strane, ne može im se prići, ali uz ogradu su šetnja ili parking normalna stvar.

Osiguranje je vrlo diskretno. Iako je Andrej Plenković štićena osoba prve kategorije, uz koju idu visoke mjere osiguranja, ničim se ne odaje da je on ovdje pa se život građana koji ovdje žive, ovuda prolaze ili se kupaju na nekoj od obližnjih plaža, odvija sasvim nesmetano.

Voljeli su ovamo dolaziti i Zoran Milanović i Tihomir Orešković. Velika bura digla se baš oko Oreškovića kada se postavilo pitanje je li opravdano da on u državnoj vili uopće boravi dok je tehnički premijer. Građani su tada poručili da to nije pitanje zakona nego obraza.

Javnost je strahovito iznervirala bahatost vezana uz troškove reprezentacije jer je Tihomir Orešković u samo prvih šest mjeseci 2016.-e, potrošio oko 120 tisuća kuna. Brutalno skupu hranu naručivao je iz luksuznih opatijskih hotela, a narod je plaćao i kućne potrepštine poput toaletnog papira. Premijer Andrej Plenković, uoči odlaska na nekoliko dana odmora, potvrdio je kako će hranu, ali i ostale uobičajene dnevne troškove, za sebe i svoju obitelj podmiriti iz vlastitog džepa.

Koliko god potrošio, vrijedit će jer će idućih dana predsjednik Vlade odmarati uz bajan pogled na more.

Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari