NE SMIJE BITI MESA

DOBRODOŠLI U BREXIT! Nizozemska granična policija britanskim vozačima plijeni čak i sendviče

Foto: Twitter/ArisoikoPhoto

Na dijelu snimke vidi se kako policajac pita vozača ima li u zamotanom sendviču mesa. Kada je vozač odgovorio potvrdno, graničar kaže “OK, uzet ćemo vam ga”

Nova pravila nakon Brexita stupila su na snagu i iznenađenim britanskim vozačima ovih dana na ulasku u EU nizozemska policija plijeni – sendviče, objavio je u utorak BBC.

Na snimkama nizozemske televizije vidi se kako graničari objašnjavaju vozačima pravila o uvozu uvedena nakon što je Britanija službeno napustila EU.

Po tim pravilima, putnici koji ulaze u Uniju ne mogu unositi meso i mliječne proizvode.

Čini se da je to zbunilo vozače. “Nakon brexita više ne možete u Europu uvoziti određene vrste hrane, poput mesa, voća, povrća, ribe i takvih stvari”, rekao je nizozemski graničar vozaču, objavila je televizija NPO1.

‘Ima li tu mesa? Ima! E, onda uzimamo’

Na dijelu snimke vidi se kako policajac pita vozača ima li u zamotanom sendviču mesa. Kada je vozač odgovorio potvrdno, graničar kaže “OK, uzet ćemo vam ga”.

Iznenađeni vozač potom pita može li barem zadržati kruh, na što mu policajac kaže “Ne, sve ćemo uzeti. Dobrodošli u brexit, žao mi je”.

Velika Britanija se formalno odvojila od EU-a 31. prosinca. Od 23 sata toga dana za nju više ne vrijede europska pravila i na snagu su stupila nova koja se tiču putovanja, trgovine, imigracije i sigurnosne suradnje, piše Hina.

Izlazak Britanije doveo je do velikih promjena za gospodarstvo, budući da su Britanija i EU postali odvojena tržišta.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views