LJUDSKI OSJEĆAJ

MALA, A TAKO VELIKA GESTA! Policajac iz BIH u Petrinji učinio nešto što je dirnulo mnoge

Foto: Instagram

Na tlu je ležala hrvatska zastava u blatu, a policajac iz Bosne i Hercegovine odučio ju je podignuti i spremiti sa strane na sigurno

Mnogi ljudi su došli pomagati Petrinji, Sisku i Glini i okolnim selima nakon razornoga potresa, a jedan od njih je i policajac iz Bosne i Hercegovini. Njegova gesta u Petrinji dirnula je tisuće ljudi.

Tamo je na tlu u blatu našao hrvatsku zastavu, koja je ležala na ruševinama. Podignuo ju je s tla i spremio sa strane na sigurno.

Taj je trenutak fotografijom zabilježio Nermin Saraj i podijelio ju na društvenim mrežama

”Policajac iz Bosne i Hercegovine u ruševinama grada Petrinje (Hrvatska), koji je zemljotres sravnio do zemlje, pronalazi zastavu Republike Hrvatske i s poštovanjem postupa sa simbolom države. Budimo ljudi!! Veliko je srce bosansko”, napisao je Nermin uz fotografiju koja se svidjela više od tisuću ljudi.

Veliko bosansko srce

Nije dugo trebalo da se otkrije tko je muškarac s fotografije. Portal Radiosarajevo.ba otkrio je da je riječ o Sarajliji Samiru Mirviću, zapovjedniku Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

”Da, točno je da sam na toj fotografiji koja se dijeli društvenim mrežama. Sve se dogodilo kada smo krenuli iz Sarajeva dostaviti pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći je organizirao Alija Jašarević, njegova udruga za veterane brigade Starog Grada. On se obratio mojoj direkciji, a direktor Mirsad Vilić dao je podršku da naš tim sudjeluje u ovoj akciji pomoći prijateljima u Hrvatskoj”, rekao je Mirvić. Dodao je da su htjeli pomoći kolegama iz petrinjske i sisačke policijske stanice.

“Malo smo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome od građana pomogli. U prolasku pored ruševina vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci”, zaključio je policajac.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views