DOK ČEKA OPERACIJU U LOVRANU: “Hrabro dijete” odbija isplatiti novac Eni Šarac kojeg su joj uplatili građani

Udruga Hrabro dijete odbija isplatiti novac Eni Šarac, oboljeloj od tumora na mozgu, koji su joj građani prije tri godine uplatili za liječenje

Nakon 14 godina borbe s tumoram, hrabru, danas već djevojku, Enu Šarac čeka još jedna operacija, i to stopala u klinici u Lovranu.

“Nije me strah, vjerujem da će proći dobro i jedva čekam”, kazala je Ena.

Obitelj je zamolila udrugu Hrabro dijete da im isplati oko 65.000 kuna, koje su građani još prije tri godine za Enu uplatili, no iz Udruge isplatu uvjetuju – traže medicinsku dokumentaciju

Operaciju pokriva HZZO, ali ne i smještaj te troškove oporavka, a u kolicima će provesti nekoliko mjeseci. Obitelj je zamolila udrugu Hrabro dijete da im isplati oko 65.000 kuna, koje su građani još prije tri godine za Enu uplatili, no iz Udruge isplatu uvjetuju – traže medicinsku dokumentaciju.

“Mi ne tražimo donaciju, ljudi su to već donirali. Mislim da bi bilo pošteno, ono što je donirano da li je to Ena, da li je to bilo koje drugo dijete, da se djetetu to i uplati. Ako to ne žele, ja ih molim da uplate donatorima”, poručila je Enina majka Biserka Šarac.

Iz Udruge, koja Uredu državne uprave nikada nije prijavila humanitarnu akciju za Enu Šarac, pred kamere ne žele.

“Bez obzira na događanja i komunikaciju u 2013. godinu Udruga je elektronskim putem 1.10.2015. godine opetovano ponudila Eni financijsku i psihološku potporu. Po primitku sve tražene dokumentacije Udruga će uvidom u istu donijeti Odluku o dodjeli potpore. Bez dokumentacije Udruga nema pravnu osnovu za isplatu sredstava”, priopćili su iz udruge Hrabro dijete.

No, član Upravnog odbora Zaklade Hrabro dijete ne shvaća zašto novac već nije isplaćen i tvrdi pak da se u Zakladi ne radi po pravilima te će podnijeti ostavku.

“Samo neprihvaćanje jednoglasnog financijskog izvješća za 2015. je sam znak da se u zakladi ne radi se po pravilima”, naglasio je Dario Konjić, član Upravnog odbora Zaklade Hrabro dijete.

Općinsko državno odvjetništvo iz Slavonskog Broda provelo je izvide i zaključilo da Udruga novac nije koristila nenamjenski pa nema sumnje u kazneno djelo. Unatoč činjenici da su roditelji male Nore Šitum odvjetništvu poslali dokaze da je Udruga prikupljala novac za djevojku koji joj do danas nisu isplatili.

Matea Damjanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari