IPAK SE MOŽE?!

Dok ‘obični’ Hrvati čekaju, državni stan Plenkovićeva šefa ureda obnovljen u rekordnom roku

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tvrtka Državne nekretnine, u čijem je vlasništvu stan u kojem boravi Frka-Petešić, u kratkom je roku nakon potresa raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana

Stanovnici Zagreba i Banije ogorčeni su na Vladu što obnova od potesa još nije ni počela, no primjer stana u kojem boravi predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića, Zvonimira Frke-Petešića, pokazuje da država ipak može obnoviti nekretninu, samo kada to želi.

Nacional piše da Frka-Petešić već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba u kojem se zbog oštećenja nije moglo živjeti nakon potresa 22. ožujka 2020.

Rapisali natječaj za obnovu stana, no ne i za poslovni prostor

Tvrtka Državne nekretnine, u čijem je vlasništvu stan u kojem boravi Frka-Petešić, u kratkom je roku nakon potresa raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana, pri čemu, zanimljivo, nije raspisala i javnu nabavu za obnovu poslovnih prostora koji se koriste na istoj adresi.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi Frka-Petešić na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Glasnogovornik vlade Marko Milić Nacionalu je rekao da “Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine”, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views