'NIJE USPJELA POBIJEDITI KORONU'

Umrla je zviždačica Ankica Lepej: Otkrila je da Tuđman nije prijavio novac u banci

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način, napisala je Sanja Sarnavka u statusu o Ankici Lepej

Umrla je zviždačica Ankica Lepej, žena koja je 1998. otrkila novac kojeg Franjo Tuđman nije prijavio u imovinskoj kartici, piše Net.hr.

Vijest je na Facebooku objavila Sanja Sarnavka.

“Sad sam saznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sugrađanka, ipak nije uspjela pobijediti koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog prosvjedovanja čim bi uočila neku. Bile smo si drage. Počivat će uz svog najdobrijeg. Zbogom, Ankice draga”, napisala je Sarnavka.

VIDEO DANA:

Jedan od najvećih skandala poznog perioda vladavine Franje Tuđmana je otkriće da njegova supruga Ankica u Zagrebačkoj banci ima 210 tisuća maraka i 15 tisuća dolara koje tadašnji predsjednik RH nije naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Hrvatska javnost to je saznala 17. listopada 1998. u Jutarnjem listu koji je priču o tome objavio zahvaljujući informacijama službenice Zagrebačke banke Ankice Lepej, jedne od prvih hrvatskih zviždačica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari