UKLONIO JU FACEBOOK

DOMAĆA ANTIVAKSERICA OSTALA BEZ FACEBOOK STRANICE; Promovirala izbjeljivač kao lijek za autizam i druge bolesti

Foto: Twitter

Ove godine Hana Begenišić je iskoristila situaciju s pandemijom korone pa je počela s promocijom pripravka od krvi GcMAF uz tvrdnju da je to ‘lijek za sve’

Antivakserica Helena Begenišić više nema svoju Facebook stranicu u kojoj je promovirala nadriljiječničke metode i kampanju protiv cijepljenja. Naime, spomenuta društvena mreža zatvorila joj je stranicu staru pet godina koja je okupljala 34.000 pratitelja, piše Index.

Hrvatskoj javnosti Begenišić je poznata po tome što je kao lijek za autizam promovirala industrijski izbjeljivač. Osim toga, izbjeljivač je promovirala i za liječenje brojnih drugih bolesti.

Još prije je Index pisao da ova protivnica cijepljenja promovira metodu “Miracle Mineral Solution MMS” temeljenu na nedokazanoj ideji da može očistiti crijeva od otrova iz cjepiva te crijevnih parazita koji su navodno uzrok autizma.

Otvorila rezervnu grupu

Ove godine Begenišić je iskoristila situaciju s pandemijom korone pa je počela s promocijom pripravka od krvi GcMAF uz tvrdnju da je to “lijek za sve”. Brojne regulatorne agencije i organizacije stručnjaka i pacijenata upozorile su na opasnost širenja prijevare.

Premda je Facebook uklonio originalnu grupu, tamo se još uvijek može pronaći druga “Detox grupa 2” s Begenišić kao adminitratoricom. Srećom, u toj grupi, otvorenoj još u lipnju, puno je manje članova nego što je bilo u originalnoj.

Kako piše Index, riječ je o privatnoj grupi s 887 članova dok je javna samo naslovna slika na kojoj piše “Simptomi Epstein-Barr virusa” s ilustracijom samog virusa. Reklama za suplemente nalazi se u lijevom kutu slike.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari