NEĆE DIJELITI OTKAZE

Domaći trgovački lanac je za neradnu nedjelju: ‘Želimo zadovoljne i produktivne radnike’

Foto. Damir Špehar/Pixsell

Navode kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu

Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, poziva na zakonsku regulaciju pitanja rada nedjeljom, a zalaže se za neradnu jer mu je zadovoljstvo radnika na prvom mjestu.

I dok neki trgovački centri poručuju kako će zbog neradne nedjelje biti primorani otpuštati zaposlenike, Pevex to neće napraviti.

“Prijetnje otpuštanjem zbog neradne nedjelje nikada nisu odaslane iz Pevexa.”, poručeno je iz tvrtke.

Tvrtka se zalaže za neradnu nedjelju, ne samo zbog zastupanja obiteljskih vrijednosti i društveno odgovornog poslovanja, već i zato što analize pokazuju kako zadovoljstvo radnika diže produktivnost i nadoknađuje neznatne gubitke zbog nekoliko neradnih dana u mjesecu.

“Mi smo za zabranu rada nedjeljom po uzoru na Austriju. Pozivamo vladajuće da reguliraju ovo pitanje zakonom o radu i zakonom o trgovini. Nećemo zbog zabrane rada nedjeljom otpustiti niti jednog radnika već ćemo kvalitetnije iskoristiti njihov fond sati. Bez obzira na simbolične gubitke prihoda želimo zadovoljne radnike koji će provoditi nedjelje sa svojim obiteljima.”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Pevex d.d, koji zapošljava 2.000 radnika, stekao je prošle godine bonitetni certifikat AAA te se tako svrstao među top hrvatske tvrtke s visokom razinom poslovanja, poručuju iz tog trgovačkog lanca.

Bonitetna ocjena izvrsnosti tvrtke Bisnode d.o.o predstavlja natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekta, a temeljena je na financijskim izvještajima subjekta za posljednju poslovnu godinu i predviđa sigurnost rada u idućih dvanaest mjeseci.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari