DONOSIMO POPIS MINISTARA: Orešković predstavio novu Vladu – „Ovo je Tim’s team!“

Tihomir Orešković je kazao kako je u posljednjih 10 do 15 dana imao više od 60 sastanaka s vrlo kvalitetnim ljudima iz svijeta businessa, akademske zajednice i iz javnog sektora te da je na kraju izabran vrlo kvalitetan tim, koji je nazvao ‘zdravim miksom mladih i novih ljudi, koji će vrlo pozitivno zajedno surađuvati’

Mandatar Tihomir Orešković u podne se u Hotelu Sheraton obratio javnosti vezano uz sastav nove Vlade, najavljeno je iz HDZ-a.

“Ovo je Tim’s team”, tako je mandatar predstavio svoju vladu.

Kazao je kako je obavio 60 razgovora u zadnjih 15 dana.

“Zdravi miks mladih i novih, kao i zdravi miks koji će pozitivno surađivati zajedno, bitno mi je da imamo timski duh. Našli smo se ujutro, pozitivan je tim i pun energije”, pojasnio je.

Novinarima je prije obraćanja mandatara Oreškovića podijeljen popis predloženih ministara, na kojem nije naveden ministar unutarnjih poslova, a neslužbeno se doznaje da je to Vlaho Orepić, prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama i aktivist.

Donosimo popis ministara u novoj Vladi:

Premijer – Tihomir Orešković

Prvi potpredsjednik – Tomislav Karamarko

Potpredsjednik – Božo Petrov

MUP – Vlaho Orepić – borio se protiv izgradnje TE u Pločama ( Most)

Ministarstvo uprave – Dubravka Jurlina Alibegović – ravnateljica Ekonomskog instituta i bivša zamjenica ministra znanosti u Račanovoj vladi (Most)

Ministarstvo poljoprivrede – Davor Romić , bivši dekan Agronomskog fakulteta (Most)

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode – Slaven Dobrović, prof. Fakulteta strojarstva i brodogradnje (Most)

Ministarstvo pravosuđa – Ante Šprlje – sudac općinskog suda u Metkoviću

Ministarstvo gospodarstva – Tomislav Panenić – načelnik općine Tompojevci – njegovo imenovanje je još uvijek pod upitnikom.

Ministarstvo branitelja – Mijo Crnoja

Ministarstvo financija – Zdravko Marić

Ministarstvo graditeljstva – Lovro Kuščević, predsjednik HDZ-ovog Odbora za graditeljstvo

Ministarstvo kulture – Zlatko Hasanbegović – član Bleiburškog voda

MORH – Josip Buljević – savjetnik PRH, bivši ravnatelj SOA-e

Ministarstvo poduzetništva i obrta – Darko Horvat – predsjednik međimurskog HDZ-a

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Oleg Butković – gradonačelnik Novog Vinodolskog

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – Tomislav Tolušić – župan virovitičko-podravski

Ministarstvo socijalne politike i mladih – Bernardica Juretić – bivša časna sestra

Ministarstvo turizma – Anton Kliman

Rad i mirovinski sustav – Nada Šikić

Vanjski poslovi – Miro Kovač – bivši veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj

Zdravlje – Dario Nakić – zadarski nefrolog

Znanost i obrazovanje – Predrag Šustar – dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u sjedište stranke ušli su kandidati za koje u četvrtak mediji navode kao najizvjesnije ministre u novoj vladi.

U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Neslužbeno se doznaje da će izjave u HDZ-u biti nakon što se o sastavu nove vlade javnosti u podne obrati mandatar Tihomir Orešković u hotelu Sheraton.

Ujutro su ubrzo nakon početka sjednice Predsjedništva HDZ-a iz prostorija stranke izašli Tomislav Ćorić, Goran Marić, Goran Pauk i Damir Krstičević koji su se spominjali kao mogući kandidati za ministre. Ćorić, Marić, Pauk i Krstičević, koji nisu članovi Predsjedništva HDZ-a, novinarima nakon izlaska iz stranke nisu davali izjave.

Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak je raspravljalo o kandidatima za ministre, potpredsjednicima Hrvatskog sabora i predsjednike saborskih radnih tijela.

Ostavku na mjesto predsjednika HDZ-ova Odbora za zdravstvo u srijedu je dao Ante Ćorušić nakon što je saznao da neće biti novi ministar zdravstva.

Most je također najavio kako će danas u 15.30 sati predstaviti ministare predložene od strane Mosta nezavisnih lista. Odabrane ministre ukratko će predstaviti čelnik Mosta Božo Petrov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari