DOZNAJEMO Đakić priveden zbog govora mržnje: ‘Svim ‘Srbićima’ želim sretan Božić!

Mlađi je Đakić jučer na svojem facebooku objavio šokantnu fotografiju

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Kako doznajemo, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku.

Naime, Mlađi je Đakić jučer na svojem facebooku objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju. (OVDJE)

Tijekom večeri na njegov je ispad reagirao i HDZ porukom kako oštro osuđuju takav govor mržnje te da će protiv njega pokrenuti stegovni postupak. (OVDJE)

Danas je i Klub zastupnika SDSS-a sazvao konferenciju za medije na kojoj je tema bila govor mržnje na društvenim mrežama, nakon degutantne Facebook objave Ivana Đakića.

“Ovim bismo podsjetili na odredbe našeg kaznenog zakona koji ima odredbu koja regulira ovakvu vrstu ponašanja, a to je javno poticanje nasilja i mržnje”, rekao je Boris Milošević. ‘On (Ivan Đakić, op.a.) je izravno pozivao i poticao na mržnju i nasilje prema Srbima u RH”, kazao je Boris Milošević. Više pročitajte OVDJE!

HDZ-ov zastupnik Josip Đakić osudio sinov govor mržnje

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

“U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Ivan Đakić iščlanio se iz HDZ-a

Ivan Đakić u utorak se iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, potvrđeno je Hini, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

“Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina”, stoji u reakciji Đakića poslanoj Hini.

„Očekujemo brzu reakciju institucija“

Stiglo je i priopćenje iz HNS-a. Iz te su stranke poručili kako su zgroženi širenjem mržnje.

“U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo Facebook objavom sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojom se širi govor mržnje i potiče na netrpeljivost te očekujemo brzu reakciju nadležnih institucija u ovom slučaju. Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta.

HNS kao liberalna stranka smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude”, poručili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari