EUROPA POD SNIJEGOM Tisuće zarobljenih, poginula i djevojčica

Snježno nevrijeme paraliziralo je dio Europe, a broj žrtava raste

Dijelovi Alpa u Austriji i Njemačkoj paralizirani su velikim količinama snijega, a odsječeno je nekoliko tisuća ljudi ljudi. (OVDJE) Bild piše da je u Austriji i Njemačkoj poginulo zasad najmanje devetero ljudi.

Upozorenje od lavina podignuto je na četvrtu razinu, što označava veliku opasnost. Čak i male vibracije i nešto svježeg snijega može izazvati katastrofu.

U dijelovima Bavarske proglašena je elementarna nepogoda.

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/1956511114657890/

“Očekuju se nove snježne oborine u Austriji i na jugu Bavarske. Moglo bi pasti i do dva metra novog snijega”, rekao je za Bild meteorolog Dominik Jung. Osim za ljude, stanje je opasno i za brojne objekte.

“Polako ali sigurno, situacija će postajati sve dramatičnija”, kaže.

Među žrtvama su i majka (38) i njezina osmogodišnja kći iz Italije, koje su stradale u Južnom Tirolu. Prema objavljenim informacijama, obitelj nije razumjela upozorenja na njemačkom jeziku te su se sanjkama zabile u drvo. Djevojčica je poginula, a majka je završila u komi.

Među poginulima su još jedan skijaš (26), turist (45), njemački planinar (20), slovenski skijaš (35), švicarski daskaš na snijegu (24) te dvoje austrijskih planinara (23, 28).
Vijesti.hr
Foto: Twitter/Macro Kaschuba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari