„DRAGI NAŠI, NEMA VAS TKO POSLUŽITI…“ Slastičarnica u Puli poziva goste da sa stola prošeću do pulta

Foto: Ilustracija (Ivica Galović/Pixsell)

U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala

“Dragi naši, kako još nismo uspjeli pronaći konobarice ili konobare privremeno vas ne možemo uslužiti za stolom pa vas ljubazno molimo da odete do prodajnog pulta i obratite se prodavačicama”, poruka je to za goste na jednoj popularnoj pulskoj slastičarnici u kojoj nakon zimske stanke još uvijek traje bezuspješna potraga za radnicima neophodnim da bi se organiziralo poslovanje i zakoračilo u novu ljetnu sezonu, javlja Glas Istre.

Problem nedostatka radne snage u ugostiteljstvu, trgovini i ostalim uslužnim djelatnostima, koji se nazirao još lanjske sezone, uoči špice sezone razbuktao se i ozbiljno pogodio značajan dio sektora u najvećem istarskom gradu.

U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala, a problem, u najvećem broju slučajeva, više ne predstavljaju čak ni visina plaće ili pregovori o uvjetima rada, već to što se na natječaje ili oglašena slobodna radna mjesta često ne javlja nitko zainteresiran za te poslove.

Za razliku od situacije od prije nekoliko godina kad se informacija o nekom slobodnom radnom mjestu i mogućnosti za posao dobivala često i preko veze, danas za tim više nema potrebe. Informacije o poslovima u sezoni ili, sve češće, i za stalno, šire se na sve strane, ali je zainteresiranih više nema, piše Glas Istre.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari