Direktor im posudio novac da pokriju dug banci: Evo što radnici kažu o tome!

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Šef kakvog svi priželjkuju pozajmio je svojim radnicima novac da pokriju bankarske dugove u iznosu od 250 tisuća kuna

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

“Samo zadovoljan radnik može biti produktivan i napraviti kvalitetan proizvod” – i zato je direktor Tehnixa Đuro Horvat odlučio svojih novih 25-ero radnika nagraditi i onima kojima je potrebno posuditi novac kako bi ih izvukao iz blokade i debelih minusa.

“To su radnici koji su bili u nekim kompanijima koje su propale, a ima i nešto starih radnika. Cilj je bio oslobiti radnike da mogu svoj psihički i fizički potencijal usmjeriti na kvalitetan, konkuretan proizvod”, kazao je Horvat.

Radnicima je posudio od 5 do 25 tisuća kuna, ovisno o tome koliko je tko trebao. Zadovoljan radnik, znači zadovoljan šef – ovdje je, kažu, nepisano pravilo. “Kak’ nam ne bi bilo drago, za svakog kolegu mi je drago. Svi smo tu skupa. Lijepa gesta od direktora.”, kazao nam je Kristijan Pećarko, radnik Tehnixa.

Direktor nije želio da zbog dugova daju otkaz i napuste Hrvatsku. “To mi puca srce, ja mislim da oni nisu zadovoljni, a ni država. Oni su potencijal, obrazovani ljudi koji imaju svoje obiteljske ciljeve, i mi smo im pružili da ostanu ovdje i zajedno s nama grade budućnost”, kazao je Horvat.

Sadašnjost i budućnost ove međimurske tvrtke je u proizvodnji vozila, strojeva i postrojenja za selekciju i preradu otpada i komposta. Za njih otpad nije problem nego biznis. Imaju oko 50 patenata i više od 350 vlastitih proizvoda koje plasiraju na domaćem i stranom tržištu,a izvoz je veći od 90 posto. 400 je zaposlenih, a prosječna plaća – 1200 eura.

“Kod nas u Međimurju se dobro živi, ali i dosta radi”, govori nam Zdravko, radnik Tehnixa. A rad se ovdje cijeni. Pozajmicu će direktoru vraćati po dogovoru, neki već od prve plaće, a neki tek od iduće godine.

Kristina Čirjak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari