KRAPINSKE TOPLICE

DRAMA BEZ KRAJA Dvije žene pokušale ući u školu u Zagorju, verbalno napale snimatelje i policiju

Foto: Printscreen, Index

Učenik iz Krapinskih Toplica ni danas nije na nastavi jer, uz suglasnost roditelja, i dalje odbija nositi masku. Prosvjednika ujutro nije bilo, no nešto iza 10 sati su se pojavile dvije žene koje su se verbalno sukobile s policijom i snimateljima. 

Jutros su pred školom u 8 sati bili samo policija i zaštitari. Nekoliko minuta nakon 8 sati pojavili su se otac i sin koji se protive maskama. Ubrzo nakon toga se pojavila i majka. Učenik nije stavio masku i nije ni pokušao ući u školu, kao što je to bio slučaj prethodnih dana. Ravnatelj je desetak minuta razgovarao s roditeljima i učenikom.

“Jutros sam ponovo pokušao razgovarati s ocem, majkom i našem učenikom. Nažalost, nema napretka. I dalje se vrtimo u krug. Otac traži svoja prava, no pravila su propisana i ista su za sve”, rekao je Štibohar za Index.

Dvije žene pokušale ući u krug škole, policija ih zaustavila

Oko 10:15 kod škole su se pojavile dvije žene koje su pokušale ući u krug škole, no zaustavila ih je policija.

Policija ih je pokušala legitimirati, no odbile su dati osobne.

Policajcima su prigovorile zbog zagorskog naglaska, rekle su im da ih ne razumiju i da “one govore čisti hrvatski”.

Verbalno napale snimatelje i fotoreportere, rekle im da ih ne smiju snimati

Verbalno su napali i snimatelje i fotoreportere.

“Halo, tko ti je dao dozvolu da nas snimaš? Gdje vam je dozvola za snimanje? Nemaš me pravo snimati. Koja si prava uzimate. Jel vi razumijete hrvatski? Ovo ćeš morati, dečko, obrisati. Nemaš nas pravo snimati bez naše dozvole”, govorile su žene kojima je zasmetalo to što ih se snima dok su se na javnoj površini raspravljale s policajcima.

Rasprava s policajcima

Policajcima su tvrdile da nisu prosvjednice, nego “osobe i individue”.

Pogledajte i snimku rasprave s policajcima.

Došle izraziti podršku antimaskerima u Krapinskim Toplicama

Izjava ravnatelja škole

Nakon incidenta kratko se s novim informacijama o roditeljima i učeniku koji se protive nošenju maske na hodniku škole novinarima obratio ravnatelj Samson Štibohar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari