BORBA PROTIV KORONE

Dramatično u susjedstvu! ‘Četvrti val praktično je već počeo’

Photo: Pixsell/B.P./ATAImages

‘Jasno se može vidjeti šta nas očekuje i na primjerima Velike Britanije i Izraela, iz tjedna u tjedan povećava se broj zaraženih’, kazao je dr. Kon

Četvrti val korone, iako su ga očekivali najesen, u Srbiji je praktično već počeo i samo je pitanje kojeg će biti intenziteta i koliko će trajati. Kazao je to dr. Predrag Kon, ugledni srpski epidemiolog koji je kazao da je jačina vala ovisiti o ponašanju građana.

“Jasno se može vidjeti šta nas očekuje i na primjerima Velike Britanije i Izraela, iz tjedna u tjedan povećava se broj zaraženih, to će se dogoditi i kod nas, taj broj će se povećati ovisno o našem ponašanju”, rekao je Kon, prenosi Blic.

Kada je o novim mjerama riječ, Kon kaže:

“Neke nove mjere ovog ljeta ne očekujem. Podsjećam, dozvoljeni su skupovi do 500 ljudi, a za ostalo je potrebna dozvola. To se nije moglo braniti, velika je potreba za zabavom, glazbom, ima tu i egzistencijalna potreba. Morat ćemo pratiti i vidjeti posljedice, svaki takav masovni događaj je rizik, za necijepljene je on neprihvatljiv, za njih je 30 puta veći rizik. A slično je i sa svadbama i drugim zabavama po cijeloj Srbiji”, kazao je dr. Predrag Kon, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari