I TO JE 21. STOLJEĆE U EU?

Kaos u bolnici u Sisku: ‘Ja s kćeri, do nas mama sa sinom u vrućici 39°C, žena u kolicima prima krv, muškarac zapomaže’

Screenshot RTL

Kreveta nema dovoljno, liječnici gotovo svakodnevno djecu liječe na hodniku

Kaos u sisačkoj bolnici. Najveći dio  zgrada i danas ima žutu ili crvenu naljepnicu, pa su zbog nedostatka odgovarajućeg prostora pedijatrija i interna smještene na odjelu ginekologije.

U katastrofalno stanje uvjerio se RTL-ov Marko Šiklić koji je razgovarao i s pacijentima i s liječnicima.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ginekologija, pedijatrija i interna, tri odjela u manje od 30 kvadrata! Jezivo iskustvo u sisačkoj bolnici doživjela je gospođa Anita koja je u bolnicu zbog dehidracije uzrokovane virozom dovela svoju kćer.

“Sram vas može biti, ovo dijete vas je posramilo svih!”, ogorčena je Anita Šibarić Petrlin iz Lekenika.

Infuziju je djevojčica primila na hodniku, prepunom drugih bolesnika, jer odjel nema dovoljno kreveta.

“U cijeloj priči me strašno iznervirala činjenica da smo u 21. stoljeću i da se uopće može izgovoriti rečenica da za moje dijete negdje nema mjesta, da je zdravlje mog djeteta dovedeno pod veliki upitnik, jer nema mjesta”, kazala je gospođa Anita.

Pedijatrija je sve do jučer funkcionirala samo na jednoj sobi.

“Stanje je katastrofa!”, nije bilo mjesta, kaže nam pedijatrica Mateja Zlomislić, pa je infuzija na hodniku bila jedina opcija.

Pedijatrica u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku kazala je:

“Neki dan smo imali situaciju da je u toj jednoj sobi bilo četvero djece i četiri majke, to su uvjeti stvarno nemogući. U toj sobi nema umivaonika, sanitarnog čvora, nema ništa.”

Prizori kojih su se nagledali tijekom sjedenja u hodniku su zastrašujući.

“Ja s njom, mama s dječakom na rukama koji ima temperaturu 39, do nas gospođa u kolicima koja prima transfuziju krvi, čovjek koji viče – pomozite mi, ne mogu disati, pomozite mi!”, nabraja gospođa Anita za RTL, prenose Vijesti RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari