Država u 2019. nabavlja 393 nova vozila: Evo koliko na to planira potrošiti

Foto: Patrik Macek (Pixsell)

Najčešći razlozi su istek postojećeg najma i starost auta koji se trenutačno koriste

Sedam ministarstava, Vlada, tri agencije, četiri zavoda, Državni inspektorat, Državni ured za reviziju i Ustavni sud sljedeće će godine putem najma ili kupnjom nabaviti najmanje 393 vozila te zakupiti pet parkirnih mjesta.

Neka ministarstva nisu navela koliko će novih auta nabaviti, a primjerice Agencija za pravni promet nekretninama neprecizno navodi da su im auti stari pa moraju godišnje kupiti dva-tri.

Prema Vladinu dokumentu, dio korisnika državnog proračuna iduće godine utrošit će 36,9 mil. kuna na nabavu novih vozila, plaćanje najma i održavanje postojećih. Po projekcijama proračuna za 2020., na tu stavku te će institucije utrošiti 35,7 mil. kuna, a 2021. milijun manje. Ukupno u tri godine 117 mil. kuna.

Od ukupnog broja vozila, 340 će se nabaviti putem trogodišnjeg najma, a 53 će biti kupljena. U obrazloženjima nabave najčešći razlozi su istek postojećeg najma i starost auta koji se trenutačno koriste, piše Jutarnji list.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views