DA NE POVJERUJEŠ!

Državna firma s više od 700 zaposlenih daje milijun kuna da netko odradi njihov posao

Foto: Index

Državna Agencija koja ima oko 750 zaposlenih, a nadležna je za provedbu i kontroliranje isplaćenih poticaja, traži stručnjake koji bi bili nadležni za provedbu i kontroliranje isplaćenih poticaja.

Ukratko, spremni su platiti malo manje od milijun kuna da netko odradi njihov posao, piše Index.

Traže 15 stručnjaka da provjere 105 zahtjeva

U natječajnoj dokumentaciji objavljenoj na Elektroničkom oglasniku javne nabave piše da traže stručnjake za javnu nabavu i građevinarstvo, a procijenjena vrijednost posla je 975.000 kuna. Ugovor se sklapa na godinu dana. Za to vrijeme bi trebalo pregledali 105 zahtjeva za poticajima.

VIDEO DANA:

Ono što Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) sa svojom 21 podružnicom i četiri ispostave ne može stići, trebalo bi moći obaviti ukupno 15 osoba – od toga deset stručnjaka za javnu nabavu s najmanje tri godine iskustva u pregledavanju ponuda i pet ovlaštenih inženjera građevinarstva koji imaju iskustva u pripremi specifikacija dokumentacije o javnoj nabavi te pregledu i ocjeni ponuda.

Angažiraju građevinske inženjere i stručnjake za javnu nabavu

Inženjeri bi trebali kontrolirati troškovnike koji stižu na natječaje, izrađivati izvješća i provjeravati svu dokumentaciju.

Stručnjaci za javnu nabavu proučavat će tablice, tražiti postoji li sukob interesa i nadzirati istinitost podataka koje dostavljaju tražitelji poticaja.

Ova vijest stiže nakon što je OLAF, Europski ured za borbu protiv prijevara po prvi put naredio povrat novaca nakon što su posumnjali na nepravilnosti pri dodjeli 10 milijuna kuna vinariji Galić, upravo preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ove godine raspisali sedam natječaja za zapošljavanje

Osim što angažira vanjske suradnike putem javne nabave, APPRRR prima i djelatnike preko natječaja u svoje redove.

Prema podacima s web stranice Agencije, ove godine su već raspisali tri natječaja za prijem u službu na određeno vrijeme čime su angažirali sedam osoba. Trenutno se čekaju rezultati četiri natječaja za zapošljavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari